Werken Metropoolstraat

De Vlaamse Waterweg voert werken uit voor de verbreding van het Albertkanaal ter hoogte van de Metropoolstraat. Er wordt gewerkt tussen de Straalstraat en de Kruiningenstraat in Schoten. De werken zijn gepland van half maart 2022 tot het voorjaar 2023.

externe foto – Werfzone

Voor de verbreding van het Albertkanaal wordt gewerkt ter hoogte van de Metropoolstraat. Het kanaal wordt hier gemiddeld 15 meter breder. Over een strook van ongeveer 1,1 kilometer wordt ook een nieuwe kaaimuur aangelegd. Daarnaast krijgt de Metropoolstraat nieuwe nutsleidingen, riolering en een nieuw wegdek.

Hinder en omleidingen

Vanaf half maart 2022 wordt de Metropoolstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor plaatselijk bestemmingsverkeer is de Metropoolstraat enkelrichting van Schoten richting Antwerpen.

Omleiding:

tussen Wijnegem en Antwerpen via Houtlaan, Merksemsebaan en Bisschoppenhoflaan
tussen Schoten en Antwerpen via Ridder Walter van Havrelaan, Calesbergdreef, Eethuisstraat, Oude Bareellei naar Bredabaan.

externe foto – omleiding auto’s

Fietsers volgen een omleiding volgen via Toekomstlaan – Marsstraat – Liebiglaan – Papenaardekensstraat.
Vanaf de omleiding kan je via de zijstraten de bedrijven op de Metropoolstraat bereiken. De fietsroute kan in functie van de werken wel wijzigen.

externe foto – omleiding fietsers

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.