Laatste reacties

Weer

Merksem
15 december 2017, 17:02
Meest bewolkt
Meest bewolkt
5°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 8:41
zonsondergang: 16:35
Verwachting 15 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
5°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
0°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
2°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 14 km/h W
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
6°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
4°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Roomservice in ziekenhuis

Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA), waaronder ook Jan Palfijn in Merksem valt, start binnenkort met een roomservice, net zoals in een hotel. Patiënten zullen daarbij dagelijks vanop hun bed uit een menu met vijftien suggesties kunnen kiezen. Het concept komt overgewaaid uit Amerika en is een primeur voor de Belgische ziekenhuizen. ZNA wil met deze en andere maatregelen af van de typische ziekenhuissfeer De kamers krijgen aangenamere kleuren en nieuwe meubels moeten een huiskamergevoel creëren.

Zelfs voor wie zich aan een dieet moet houden, krijgt tien verschillende gerechten op de kaart. De patiënt geeft zijn of haar bestelling door vanop het bed en ongeveer 45 minuten later wordt de maaltijd geserveerd. ’s Ochtends wordt er een ontbijtbuffet voorzien. Er wordt natuurlijk wel altijd eerst nagegaan of de bestelde maaltijd medisch wel kan.

Een gevolg van het systeem is dat de patiënt niet meer op vaste uren moet eten. Zo kan er flexibeler worden omgegaan met personen die net voor lunch een zware operatie ondergingen. Deze kunnen vanaf nu eerst wat bekomen vooraleer ze eten.

Het nieuwe systeem werd reeds uitgetest op de afdelingen oncologie en palliatieve zorgen van Stuivenberg. Het systeem wordt in de lente eerst ingevoerd in het Middelheimziekenhuis en dan stelselmatig uitgebreid naar de andere ZNA-hospitalen. Het bestaande keukenpersoneel en de mensen die nu de maaltijden serveren, worden allemaal omgeschoold tot ‘voedselhostessen en -stewards’. Het project levert ook nog eens 50 extra jobs op.

De operatie betekent meteen ook een besparing volgens ZNA. Want nu heeft elk van de negen ziekenhuizen nog een eigen restaurantkeuken, terwijl binnen het nieuwe systeem alles (goedkoper) gecentraliseerd wordt in één grote keuken.

Geef een reactie