Laatste reacties

Weer

Merksem
21 maart 2018, 21:35
Helder
Helder
5°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 65%
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 6:43
zonsondergang: 18:57
Verwachting 21 maart 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
8°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
2°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 maart 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
7°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 maart 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h ZZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 maart 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
12°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 maart 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Opening nieuw speelterrein in Fort van Merksem

De stad heeft het speelterrein in het Fort van Merksem vernieuwd, deze namiddag om 16 uur wordt de speeltuin feestelijk geopend. Het nieuwe speelterrein is geïntegreerd in de omgeving van het dierenparkje en staat in het teken van het ‘fort’, om zo de geschiedenis van de plek op een kindvriendelijke manier in de verf te zetten.
 
Het huidige speelterrein werd omgevormd tot een natuurlijk speelterrein, met toestellen en natuurlijke speelaanleidingen. Het speelterrein is opgedeeld in verschillende zones en bevat een zone met zand voor de allerkleinsten, een avonturenzone met heuvels voor de grotere kinderen en een ‘chillzone’ waar ze kunnen zitten en picknicken. De verschillende zones zijn met elkaar verbonden door groen en looplijnen. De bestaande heuvel (waar een oude bunker onder ligt) wordt gebruikt als uitkijktoren met klimmogelijkheden.
 
Sinds 2012 heeft de stad een uniek inspraakbeleid voor kinderen, tieners en jongeren. Zij gebruiken dagelijks het openbaar domein. Door inspraak te organiseren worden speelterreinen en pleinen meer op maat van hun noden ontworpen. Voor het speelterrein in het fort organiseerde de stad een bevraging bij scholen, jeugdverenigingen en buurtbewoners om hun mening te vragen over het voorlopige ontwerp. In totaal werden er 326 personen bevraagd. Hieruit bleek de opsplitsing in leeftijdszones en het gebruik van een thema als basis voor het speelterrein een goed idee.
 
De stad Antwerpen investeerde 220.000 euro in dit project.

Geef een reactie