FC Merksem – KSK Donk (2- 0)

Zondag, 6 oktober 2007

SK Donk presteerde de voorbije weken vrij matig. FC Merksem daarentegen komt steeds scherper uit de hoek. Een zege van de thuisploeg zou logisch zijn en die logica werd ook gevolgd.

Merksem greep Donk dadelijk bij de keel. Het duurde even, maar het overwicht resulteerde dan toch uiteindelijk in een doelpunt van Vermeulen. In de 28ste minuut verschalkte de immer gevaarlijke middenvelder de bezoekende doelman. Merksem nam wat gas terug en Donk kwam beter in de wedstrijd. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar konden die niet afwerken.

Na de rust was het weer allemaal Merksem dat de klok sloeg. Toch duurde het nog tot de 80ste minuut voordat de ingevallen Janssens de Merksemse zege veilig stelde.

Een zuinige, maar zeker verdiende overwinning van Merksem, dat een goede zaak doet in de rangschikking. Zwijndrecht en Hoboken speelden immers gelijk. Merksem nadert zo tot op 1 punt van leider Zwijndrecht. Bovendien verloren de nummers 4 en 5 (Olympic en Turk Sport), waardoor de titelstrijd zich nu al lijkt toe te spitsen op de drie koplopers.
Volgend weekend moet Merksem naar Olympic Essen, een ploeg die moeilijk scoort en maar niet gemakkelijk laat scoren. De opponenten krijgen taaie tegenstrevers voorgeschoteld: Zwijndrecht ontvangt Heibos en Hoboken moet naar Berendrecht.

De ploeg:
Plompen, Peeters, Baetens, Dos Reis Penheiro, Huyghe, Verstraeten, Vermeulen, Mardulier, Martins Setenta, Santos Nobre en Dalle.
Reserven:
Algoet , Janssens, Van Winsen en Celen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.