Jong Merksem wint tegen VE Stabroek

In een aantrekkelijke partij wist JM de 3 punten thuis te houden, door fris en aanvallend voetbal op de mat te brengen. In de eerste helft kwamen er enkele kansen voor JM: Khalid Yaznasni kon net niets doen met een lange bal, een knal van Ould Mouh ging net voorlangs en El Idrissi had de vrijstaande Said niet zien staan in de kleine backlijn.

Jong Merksem had 2 penalty’s ‘kunnen’ krijgen, want een voorzet van Ould Mouh werd met de hand gespeeld door een verdediger van Stabroek en Graauwmans werd onderuit getrokken in de 16, maar de scheids floot beide zaken niet. Rond de 20′ was het dan toch raak : Yaznasni deed een actie op de flank, de bal belandde uiteindelijk via Cools bij Sam El Idrissi en deze schoot mooi overhoeks binnen (1-0).

Er kwamen nog enkele kleine kansen, maar VE Stabroek kwam uiteindelijk uit het niets langszij, via een vluchtschot van Van Paemele.(35′ :1 – 1) Stabroek was amper 2 keer aan de goal geweest en hij lag er in. 1 – 1 bij de rust.

Na de koffie kwam Jong Merksem goed georganiseerd aan de aftrap, Stabroek onderging het spel en kon weinig tot niets brengen. Graauwmans veroverde een bal op het middenveld, ging 2 man voorbij en gaf goed in de loop mee voor Yaznasni, maar die vergat de bal voorbij de doelman te leggen… Even later, een voorzet van Ould Mouh belandde bij Bonnie Noiron in de 16, de bal botste en Bonnie nam hem mooi op de volley maar deze werd van de lijn gekeerd. De druk werd groter en groter, JM was baas en zocht nadrukkelijk dat 2e doelpunt. Stevens en Van Hilten hielden het dicht achteraan, Graauwmans won zowat elk kopduel, flanken Ould Mouh, Arhoun, De Blieck en Zourbaze benutten optimaal de ruimte en vooraan konden Yaznasni en El Idrissi af en toe dreigen.

Graauwmans deed zo’n goede 5 minuten later ongeveer dezelfde rush als voordien, vanuit het middenveld, uiteindelijk voorbij de laatste man maar deze stopte hem foutief… hij werd slechts bestraft met geel. De daarop volgende vrije trap werd perfect aangesneden door Bonnie Noiron, op het hoofd van ‘Sammeke’ El Idrissi en deze kopte mooi zijn 2e van de middag binnen ( 71′ : 2 – 1 )

2 minuten later konden we opnieuw een strafschop krijgen nadat Ould Mouh werd gehaakt in de 16, maar opnieuw werd er niet gefloten. Zourbaze zag zijn schot op de paal stranden (maar werd teruggefloten voor buitenspel) en Graauwmans zag zijn harde kopbal van de lijn gehaalden kon even later net niet bij een voorzet van Noiron en de ingevallen Ogume kon ook net niet bij een voorzet van Yaznasni… Stabroek kwam in de 2de helft maar een keer tot bij Verhaert, die zijn hoek goed had verkleind en de bal er mooi uithield. Stabroek probeerde nog een slotoffensief, maar gescoord werd er niet meer.
Jong Merksem pakt oververdiend zijn 1ste 3 – punter ! ! !

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.