Milder vonnis voor doodrijder

De Turnhoutse Adnan B. botste op 15 juli 2007 frontaal op een tegenligger. Het ongeluk was een direct gevolg van een waanzinnig inhaalmanoeuvre. De bestuurder van de tegenligger, Peter De Jonghe (40) uit Merksem, kwam hierbij om het leven. Adnan B. werd door de correctionele rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden celstraf, maar negen maanden daarvan zijn voorwaardelijk. Bij een eerder verstekvonnis had hij ook twaalf maanden celstraf gekregen, maar toen bedroeg de effectieve celstraf nog zes maanden.

De jongeman was op het ogenblik van de feiten stomdronken en onder invloed van amfetamines en cocaïne. Hij bleef op het linker rijvak rijden. Een eerste bestuurder kon de auto van Adnan B. nog net ontwijken, de tweede niet. De klap kostte niet alleen het leven aan de bestuurder, inzittende Gerlinda A. (46) uit Antwerpen raakte ernstig gewond.

Adnan B. werd ook vier jaar het recht tot besturen van een voertuig ontzegd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.