Aan 170 per uur op de vlucht

Vijf minderjarige Antwerpse autodieven, waaronder enkelen afkomstig uit Merksem, gingen gisterenochtend in Mechelen op de vlucht voor de politie. Ze haalden snelheden tot 170 km/uur. Kort na middernacht hadden de vijf, allen van Oost-Europese afkomst, in Antwerpen een Toyota Corolla gestolen.

Iets na 2 uur werden ze opgemerkt door een patrouille van de Mechelse politie. Ze reden tegen richting de Kraanbrug over de Dijle over. Toen de agenten tot controle wilden overgaan, sloegen ze op de vlucht.

Er volgde een race door smalle straatjes. Aan de kleine ring negeerde de jonge bestuurder zónder rijbewijs een eerste keer de rode verkeerslichten.

Nadien doofden de verdachten hun lichten in de hoop de politie te snel af te zijn. Op de gewestweg gelden maximumsnelheden van 50 en 70 per uur. Maar ze reden meer dan 170.

Na een dolle rit door Boortmeerbeek ging de bestuurder van de gestolen auto uit de bocht en crashte hij tegen een verlichtingspaal terechtgekomen. Drie verdachten van 13, 15 en 16, onder andere uit Borgerhout en Merksem, kon de politie ter plaatse inrekenen.

Twee anderen, jongens van 14 en 15, werden later op de ochtend gevat. Alle vijf zijn ze geen onbekenden voor het gerecht

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.