Verdachte verkeersagressie blijft in de cel

De 33-jarige man uit Merksem, die ervan verdacht wordt vorige week een 47-jarige havenarbeider te hebben neergestoken na een geval van verkeersagressie, blijft nog zeker een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen maandagnamiddag beslist.

Het slachtoffer bracht vorige week dinsdag zijn 13-jarige zoon naar school. In de Volkstuinlei in Merksem raakte hij betrokken bij een incident met een chauffeur die uit de tegenovergestelde richting kwam. De verdachte vond dat hij onvoldoende plaats had om de wagen van het slachtoffer te kruisen en gebaarde hem om achteruit te gaan. De havenarbeider uit Merksem vond dat er wel voldoende plaats was en bleef staan. Daarop stapte de verdachte uit en stak hij het slachtoffer na wat duw- en trekwerk in de borst. De veertiger werd met een geperforeerde long opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is slachtoffer, Donald Sluyts, opnieuw thuis. De man werd zaterdag onslagen uit het Jan Palfijnziekenhuis.

De verdachte pleegde vluchtmisdrijf, maar getuigen noteerden zijn nummerplaat. Hij werd opgepakt en verklaarde dat er inderdaad een discussie was geweest, maar dat hij enkel met zijn huissleutels had uitgehaald. Hij werd aangehouden voor poging tot doodslag.

Volgens het slachtoffer ging het volgens de artsen zonder twijfel over een perforatie met een mes. De verdediging beweert dat de man door het lint ging nadat hij van het slachtoffer een stamp kreeg. Wat er daarna gebeurde weet de agressor niet meer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.