Kinderdagverblijf Speelpleinstraat

De ontwerpplannen zijn klaar voor het nieuwe kinderdagverblijf in de Speelpleinstraat. Het kinderdagverblijf voorziet 92 extra plaatsen voor baby’s en peuters. Het ontwerp is getekend door 51N4E architecten. Ze bouwen een parkpaviljoen, dat op een knappe manier in het parklandschap is geïntegreerd. In het ontwerp is ook een stelplaats voor de groendienst van de stad opgenomen.

De stad wil het aantal plaatsen in kinderdagverblijven gevoelig verhogen. De huidige crèche Parkvilla in de Speelpleinstraat telt twintig kinderen. De stad zag de kans om in dezelfde straat een nieuw kinderdagverblijf te bouwen, met een capaciteit van 112 plaatsen. Het nieuwe kinderdagverblijf krijgt haar stek in het park, een ideale locatie. De crèche Parkvilla zal geïntegreerd worden in het nieuwe kinderdagverblijf.

AG Vespa staat in voor de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf. Via de open oproep van de Vlaams Bouwmeester zocht ze een architectenbureau. 51N4E architecten tekenden een ‘alzijdig’ parkpaviljoen. Alle zijden van het paviljoen hebben de uitstraling van een voorgevel. Dat is ook nodig omdat de locatie in het park alle zijden van het gebouw zichtbaar maakt. Het parkpaviljoen bouwt met zijn architecturale kwaliteit mee aan de uitstraling van het park.
In het paviljoen wordt ook een stelplaats voor de groendienst geïntegreerd. Door het  samengaan van de groendienst en het kinderdagverblijf in één gebouw ontstaat de mogelijkheid om bepaalde personeelsruimten gemeenschappelijk te maken. Dit is efficiënt naar ruimtegebruik en financiële middelen toe.

AG Vespa werkt het dossier verder uit (definitief ontwerp, vergunningen en aanbesteding), zodat de werken midden 2010 kunnen starten. Het kinderdagverblijf zal in het najaar van 2011 klaar zijn.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.