Ironweekend zal ook in Merksem voor verkeershinder zorgen

Antwerpen ontvangt op zondag 2 augustus meer dan 1000 triatleten uit de hele wereld. Zij strijden voor eer, prijzen en een plaatsje in het Ironman wereldkampioenschap in Florida. Op zaterdag 1 augustus vinden op Linkeroever ook al drie Iron-wedstrijden plaats. De wedstrijden zorgen voor een aantal afgesloten wegen en aangepaste trajecten bij De Lijn.

Op het programma van het ironweekend staan wel wat wedstrijden:

Zaterdag 1 augustus

  • Antwerp Iron Kid (10 – 12 uur)
  • Antwerp Iron Relay (vanaf 12 uur)
  • Antwerp Iron Sprint (Bk sprint om 16 uur, recreatieve sprint om 17.15 uur)

Zondag 2 augustus Antwerp Ironman 70.3:

  • Tussen 11 en 12.10 uur: zwemmen (Galgenweel)
  • Tussen 11.30 en 16.30 uur: fietsen
  • Tussen 13.20 en 19 uur: lopen
  • Vanaf 14.35 tot 19 uur: aankomst Grote Markt

Op zondag, tussen 11u en 20u, zal de wedstrijd gevolgen hebben voor o.a. buslijn 23. Deze wordt afgeleid vanaf Amerikalei/De Vri̬restraat naarMarnixplaats. De as Amerikalei РGraaf van Hoornestraat РLeopold de Waelplaats РGraaf van Egmontstraat РScheldestraat РWaalsekaai wordt niet bereden. Ook lijn 28 heeft een afwijkend schema, afgeleid tussen de Noorderplaats en de Ijzerlaan via de Ellermanstraat РViaduct Dam РBredastraat РIjzerlaan. Lijn 123 wordt afgeleid tussen de Noorderplaats en de Groenendaallaan via de as Ellermanstraat РViaduct Dam- Bredastraat- Ing. Menneslaan- Groenendaallaan.

Alle 6xx bussen worden staduitwaarts tussen de Noorderplaats en Bredastraat afgeleid via Ellermansstraat- Viaduct Dam- Bredastraat. Stadinwaarts tussen Bredastraat – Franklin Rooseveltplaats via Viaduct Dam – Ellermanstraat – Van de Wervestraat.

Op 2 augustus worden tussen 11u25 en 16u15 omleidingen voorzien aangezien de Groenendaallaan en Vosseschijnstraat afgesloten worden.

Alle info over het Iron Weekend vind je hier. Over alle omleidingen vind je hier meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.