FC Merksem breidt haar jeugdwerking uit en viert 50-jarig bestaan

FC Merksem ontstond als feitelijke vereniging op 1 augustus 1959 als FC Bridge en trad eerst aan in het amateurvoetbal en vervolgens het arbeidersverbond. In 1973 schakelde FC Bridge over naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond en hervormde zich tot vzw, eerst met de naam vzw FC Bridge Merksem en in 1982 vzw FC Merksem.

In de beginperiode speelde de club op de Rode Loop en daarna gedurende lange tijd met het eerste elftal samen met gemeentegenoot SC Merksem in het Jef Mermansstadion. Maar in 2006 was dit complex blijkbaar te klein geworden voor beide clubs en FC Merksem verhuisde naar de Gasthuishoevestraat 51. De club bouwde deze site, samen met de stad, uit tot een gezellig voetbalstadion.

Op vrijdag, 27 augustus 2010, viert FC Merksem deze 50ste verjaardag in het Fort van Merksem. Alle sympathisanten en oud-spelers zijn welkom vanaf 20 uur.

Op zaterdag, 28 augustus 2010, te 18.00u opent FC Merksem de competitie in 3de provinciale B tegen KSOC Maria-ter-Heide. Ter gelegenheid van haar jubileum krijgen alle Merksemenaren gratis toegang tot het bijwonen van de wedstrijd.

Samenvallend met het 50-jarig bestaan krijgt ook de jeugdwerking een nieuw elan. Vanaf dit seizoen beschikt FC Merksem over een tweede veld, dat gelegen is aan de Carettestraat 40, naast het eerste veld dat gelegen is in de Gasthuishoevestraat.

Dank zij de steun van de dienst Sport & Cultuur van de Stad Antwerpen, van Vespa en van Buurtsport heeft FC Merksem de concessie verkregen van het vroegere terrein van FC Jong Merksem en dat laat toe de jeugdwerking terug op te bouwen naar wat ze eens geweest is, namelijk een volledige werking vanaf Duiveltjes van 6 jaar naar Junioren om zo aan te sluiten bij het eerste elftal. De club is overtuigd van het belang van een gezonde jeugdwerking in het huidige voetbal, ook voor provinciale clubs zoals FC Merksem. Daarom wil de club dan ook alles en iedereen inzetten om deze kans optimaal te benutten en er binnen drie jaar te staan met een volledige en volwaardige jeugdwerking.

De specifieke ligging -bijna op de grens van Oud-Merksem, Deurne-Noord en Antwerpen-Noord- bepaalt grotendeels de samenstelling van ons ledenbestand: een totale mix van nationaliteiten en afkomst. Ook deze kans wil de club met beide handen grijpen: weinig verenigingen kunnen zó inspelen op diversiteit als FC Merksem. Het bestuur meent dan ook dat hier een voortrekkersrol is weggelegd voor de club. De aandacht zal naast een degelijke sportieve opleiding ook gaan naar het betrekken van de ouders van onze spelers, zowel autochtonen als allochtonen, bij de jeugdwerking om zo tegemoet te komen aan een moderne visie op het Antwerps verenigingsleven. De club plant een aantal activiteiten waarin evengoed onze rasechte Antwerpse ouders en kinderen als onze ‘nieuwe’ Antwerpse gezinnen zich kunnen in terugvinden zoals een Groot Jeugdfeest, Sinterklaasfeest, een tornooi in de lente en af en toe een culinaire specialiteitendag.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.