2 jaar met uitstel voor neersteken partner

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Patricia ‘Patty’ S. (47) uit Merksem veroordeeld tot 2 jaar cel met uitstel.2 jaar geleden had ze haar partner, met wie ze 7 jaar samen was, verwond met een mes tijdens. Op de bewuste dag, 23 februari 2009, hadden ze alle twee te diep in het glas gekeken en kregen ze ruzie. Ze zaten beiden aan de drank en hun leven was turbulent, maar tijdens deze ruzie nam Patty een keukenmes en stak ze haar vriend in de zij. De man liep naar buiten en zij vroeg de buren – die op het kabaal waren afgekomen – om de hulpdiensten te verwittigen.

Patty zei dat het slachtoffer haar had uitgedaagd en gekleineerd, maar dat het niet haar bedoeling was om te steken. Ze wist ook niet of ze hem daadwerkelijk gestoken had of dat hij op het mes was gelopen. Ook haar vriend dacht niet dat ze hem doelbewust had gestoken, maar vermoedde dat ze hem eerder bang wilde maken.

Het slachtoffer is door de messteek voor 8 procent blijvend arbeidsongeschikt. Patty moet hem nu al een voorlopige schadevergoeding van 25.000 euro betalen, maar dat bedrag zal ongetwijfeld nog oplopen. De beklaagde heeft haar leven intussen terug op de rails gekregen, maar ze moet van de rechtbank toch nog een behandeling volgen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.