Waasmunster – OLSE Merksem 15 – 17

Het Collectief.
14 spelers die er hun hoofd voorleggen, 14 spelers die voor elkaar door het vuur gaan, dit is het huidige OLSE.

Van bij de aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat wie voor een doelpuntenkermis was gekomen een foute keuze had gemaakt. OLSE was de ploeg die eerst op het scorebord kwam 0 – 1 na 3 minuten. Waasmunster liet echter niet begaan en na 10 minuten wezen de bordjes 3 – 1. Op het kwartier had OLSE het kloofje gedicht, 4 – 4. De volgende minuten kon Waasmunster, profiterend van veelvuldige 2 minuten straftijd voor OLSE, toch een kloofje slaan 7 – 5. Naar het einde van de eerste helft hield OLSE terug gelijke tred 9 – 6 bij de rust. De 2 beste verdedigingen van de reeks zetten hun beste beentje voor en 2 schitterende doelmannen raapten de paar gevallen steekjes dan nog op, niet moeilijk dat er maar 15 doelpunten vielen in de eerste helft.

De tweede helft kondigde zich voor Waasmunster beter aan. Ze konden al snel verder uitlopen tot 12 – 8 na 8 minuten. Maar dan kwam de kentering, OLSE kon met 3 tegen 6 beletten dat Waasmunster verder uitliep, dit resulteerde na 12 minuten in een 13 – 9 stand. Een kwartier voor tijd bij een 14 – 11 stand toverde Frank Van Uytfanghe zijn wekelijks wit konijn van de bank. Deze week was dit Richard Rosseels, die in het OLSE doel terecht kwam, en deze hield gewoonweg zijn netten gedurende bijna 15 minuten schoon. OLSE scoorde nu met de regelmaat van een klok en via 14 – 14 na 22 minuten ging OLSE op en over Waasmunster. 1 minuut voor tijd stond er 14 – 17 op het scorebord en de talrijk meegereisde supporters maakten er een echt feestje van. Niemand die er een graat in zag dat Waasmunster het laatste doelpunt van de wedstrijd mocht scoren en alzo de eindstand op 15 – 17 bracht.

Proficiat, met 8 op 8 blijven we Doornik, de gedoodverfde kampioen, onder druk zetten.

OLSE: Jos Riské 7,Tom Hens 4,Johannes Verhoeven 2,Yannick De Hert 1,Rik Verbraeken 1,Cedric Dubois 1,Wim Verhaegen 1.

Waasmunster: Van Doorsselaer 3,Van Houtte 3,Van Ouytsel 3,Thuysbaert 2,D’Hanis 2,Peelman 1,Borgers 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.