Olse 1 – KV sasja: 27 – 23

Een volle tribune en twee Antwerpse rivalen waren bij voorbaat al voldoende ingrediënten voor een heerlijk handbalavondje.

In een gelijk opgaande wedstrijd was het Olse dat in de 1e helft het initiatief in handen had, maar het kon gedurende deze 1e helft op geen enkel moment voldoende afstand nemen om een definitief gat te slaan met de ploeg uit Hoboken. Via 4-4 na 10 minuten, werd het weliswaar 10-6 na 20 minuten, maar na 11-11 en 12-12, werd vlak voor rust een klein gaatje in het voordeel van Merksem geslagen 14-12.

De eerste 10 minuten van de tweede helft, waren duidelijk voor de jonge ploeg van Sasja. Wat ondanks het feit dat Sasja 2 strafworpen achter elkaar niet wist te verzilveren, resulteerde in een 15-17 stand na 10 minuten in de 2e helft. De Merksemse ploeg speelde op dat moment even met 4 man, na een aantal tijdstraffen.

Met het inbrengen van Richard Rosseels in het doel en een agressievere verdediging, wist Olse via Jos Riské de stand terug te brengen naar 17-17, waarna Olse doorging om het verschil te maken. Via 22-18 na 20 minuten in de 2e helft, wist de ploeg uit Merksem dit verschil vast te houden tot het eind van de wedstrijd, 27-23.

Een mooi resultaat voor de ploeg uit Merksem, dat nog steeds op de uitgestippelde route richting de play-offs gaat met 12 punten uit 7 wedstrijden en een verdienstelijke wedstrijd voor de jonge ploeg uit Hoboken. In ieder geval beloven deze clubs een goede toekomst voor het Antwerpse handbal.

Olse: Jos Riské(10), Cédric Dubois (4), Tom Hens (4), Johannes Verhoeven (3), Ward de Vos (2), Wim Verhaegen (2), Sven van Kerckhoven (1), Joost van der Hallen (1)
Sasja: Dennis Thijs (7), Bert Rosseau (4), Stijn Gijs (3), Jasper Roelants (3), Nemanja Kostic (2), Mats de Coster (2), Dario Arnouts (2)

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.