Tot 4 jaar voor overval reisbureau

De Antwerpse strafrechter heeft vandaag 4 beklaagden veroordeeld voor een hold-up op een reisbureau in Merksem. Omar B. (20) en Fouad E.H. (22) kregen respectievelijk 38 maanden en 4 jaar cel, waarvan telkens de helft effectief. Brahim A. (24) moet een werkstraf van 250 uur uitvoeren en Moustapha B., die verstek liet gaan, kreeg 18 maanden effectief.

Omar B. en Fouad E.H. overvielen op 17 september 2009 het Jetaircenter op de Bredabaan. Ze verborgen hun gezicht achter een sjaal en waren gewapend met een pistool. De uitbaatster en een klant werden tegen de grond gedwongen, kregen slagen en schoppen en werden gekneveld.

De twee overvallers liepen met zo’n 20.000 euro naar buiten, waar Brahim A. hen met een auto stond op te wachten. Ook Moustapha B. had zijn steentje aan de hold-up bijgedragen, want hij was vooraf op verkenning geweest. De beklaagden moeten de slachtoffers 25.600 euro schadevergoeding betalen.

Fouad E.H. en Brahim A. werden ook nog vervolgd voor de hold-up op het Thomas Cook-reisbureau in Wommelgem op 24 juli 2009, maar de rechtbank twijfelde aan hun betrokkenheid en sprak hen daarvoor vrij.

Omar B. werd dan weer vrijgesproken voor de overval op theaterzaal De Roma in Borgerhout op 21 augustus 2009. Eén van de slachtoffers herkende Omar B. als één van de 3 daders, maar de rechtbank vond toch dat er sprake was van twijfel.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.