Moeilijke tijden voor K. Merksem SC.

Afgelopen zondag viel Tom F. (16) neer op het veld in ’s-Gravenwezel. De jongen vecht nog steeds voor zijn leven. De provinciale scholieren van SC Merksem speelden in ’s-Gravenwezel. Toen de scheidsrechter floot voor de rust en de ploeg vertrok naar de kleedkamers ging speler Tom F. plots door zijn knieën. Zijn ploegmaats snelden hem meteen te hulp, maar de jongen was al buiten bewustzijn en ademde niet meer.

Gelukkig waren er bij de toeschouwers verpleegkundigen die onmiddellijk ter hulp schoten. Ze begonnen direct met beademing en hartmassage tot de MUG een aantal minuten later arriveerde. De hulpverleners slaagden erin de jongen zijn hart opnieuw te laten kloppen, maar toen ze hem naar het ziekenhuis wilden vervoeren, viel zijn hart weer stil. Hij kon pas 45 minuten later naar het Klinaziekenhuis in Brasschaat gebracht worden.

In het ziekenhuis viel zijn hart nog een paar keer stil. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden, zijn toestand is zeer kritiek. De komende dagen zijn cruciaal voor de jongen.

Vorig jaar nog heeft Tom F. een sportonderzoek ondergaan waarbij er niets abnormaal werd opgemerkt. Toch zou het om een hartfalen gaan.

De club, de suporters, de omgeving, … iedereen is zwaar aangeslagen door het nieuws. Zeker omdat men de dood van Bobsam Elejiko op 13 november nog maar amper verwerkt heeft. Het zijn dan ook ongetwijfeld moeilijke tijden voor de club.

Speler Bobsam Elejiko stierf op 13 november tijdens de wedstrijd SC Merksem – Kaart. Hij kreeg een hartaderbreuk en zakte plots in mekaar op het veld. Voor hem kwam alle hulp te laat.

De redactie van Het Stroboerke wenst de speler, familie, kennissen en club alvast veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.