Tournai – OLSE Merksem 23 – 17

De kampioen tegen de runner – up.

De eerste helft was echt een topper en misschien zelfs, zoals velen van de massaal aanwezige supporters vooral van de thuisploeg, zegden wel eerste nationale waardig. Het eerste kwartier verliep vollediggelijkopgaand, geen van beide ploegen kon afstand nemen en afwisselend kwamenze aan de leiding 5 – 5 op het kwartier. Tournai kon nu toch een eerstekloofje slaan en liep uit tot 7 – 5 maar OLSE liet niet begaan en ging open over Tournai 8 – 9 met nog 10 minuten te gaan. Jammer genoeg vielen nude OLSE kanonnen even zonder munitie en Tournai kon hiervan profiteren om bijde rust een geruststellende voorsprong 13 – 9 op het bord te zetten.

Bij de start van de tweede helft had OLSE zijnbuskruit opnieuw gevonden. Tournai kon nog wel uitlopen tot 16 – 11 maarna 10 minuten knokte OLSE zich terug in de wedstrijd 16 – 13. Nuhad de OLSE coach het wel gezien. Zijn ploeg was stress bestendig en kan eenschijnbaar verloren situatie, tegen een sterke tegenstander, recht zetten. Verderin onze kaarten laten kijken was dan ook niet nodig en tijd om volop tewisselen. Dit resulteerde na 20 minuten in een 21 – 15 tussenstand en dewedstrijd kabbelde voort naar een 23 – 17 eindstand. Zoals je aan deeindstand al kan vermoeden waren de doelmannen Jens Lievens en Mespouille Frederic van Tournai en Joey De Haeck en Richard Rosseels bij OLSE in goede doen.

OLSE: Johannes Verhoeven 6,Tom Hens 3,Stijn Sterck 3,Jos Riske2,Sven Van Kerkhoven 1,Joost Vanderhallen 1,Jelle De Parade 1.

Tournai: Mathijs 5,Olexiouk 4,Hoorelbeke 3,Verin 3,Lievens 2,Grenez2,Dassonville 2,Verschelde 1,Beghin 1.

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.