Nieuw lokaal voor den 61

Scouts den 61 Sint Jozef, gevestigd in de kelders van het Runcvoorthof, weten dat ze daar niet langer kunnen blijven en zijn dus reeds geruime tijd op zoek naar een nieuw lokaal. Ze hebben dan ook heel wat acties ondernomen om centen bijeen te krijgen voor een nieuwbouw. Samen met subsidies hebben ze ondertussen het nodige budget bij elkaar. Alleen, er was nergens plaats.

Zowel de groep zelf als het district gingen op zoek. Heel wat voorstellen kwamen op tafel, maar allen belanden in de vuilbak. Aangezien de Merksemse schepen voor jeugd Sonja De Meyer (CD&V) het probleem van de groep zo belangrijk vond, werd de problematiek mee opgenomen in het grotere plan voor het Groen Hart van Merksem.

Uiteindelijk werd een mogelijke locatie gevonden: een stuk grond achter de nieuwbouw van de afdeling beeldhouwen van de Academie voor Plastische en Beeldende Kunst. Toen dat op tafel kwam, stelde de Academie plots dat zij zelf uitbreidingsplannen hadden en dat dus niet te combineren viel. Maar na aandringen vanuit het district onder de leiding van de schepen voor jeugd, kreeg Vespa (vastgoedmaatschappij van de Stad Antwerpen) de opdracht een haalbaarbeidsstudie uit te voeren omtrent de combinatie van een eventuele uitbreiding van de Academie met de bouwplannen van de scouts. Uit deze studie bleek dat de combinatie haalbaar was.

Volgend probleem in het dossier was het feit dat de grond onder het departement onderwijs viel. Vanuit het district werd contact opgenomen met het kabinet Voorhamme (sp.a).

Na jarenlange onderhandelingen heeft het stadscollege vrijdag beslist dat de scouts op de nieuwe locatie mag bouwen. Voor de den 61 was het ook van belang dat ze toch een beetje in de vertrouwde omgeving bleven, met de nieuwe locatie, net aan de overkant van de straat, is dit natuurlijk perfect. Nu is het enkel wachten tot de bouwplannen worden uitgevoerd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.