Ramkraak

Maandagnacht omstreeks 3.30 uur werden enkele bewoners van de Bredabaan en de Begonialei opgeschrikt door een luide knal. Ze zagen hoe zes gemaskerde mannen een ramkraak pleegden bij Optiek Maes op de Bredabaan.

Op de camerabeelden is te zien hoe zes gemaskerde mannen met twee voertuigen stoppen voor de optiek en met verschillende voorwerpen proberen om te glazen toegangsdeur te forceren. Uiteindelijk geraken ze binnen door een betonnen paaltje uit de grond te rukken en door de glazen deur te gooien.

Vijf mannen stormen de zaak binnen, de zesde blijft op de uitkijk staan. Het alarm en rookgordijn treden in werking. Even later sleuren de verdachten een grote zak naar buiten en vluchten met de 2 voertuigen weg richting Schoten. De brandweer kwam ter plaatsen om het alarm en het rookgordijn uit te schakelen. Het labo kwam ter plaatsen voor sporenonderzoek. De camerabeelden werden opgevraagd en zullen geanalyseerd worden. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor, maar het onderzoek loopt nog.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.