Opnieuw een Merksemenaar in De Kroongetuigen

Vanavond in De Kroongetuigen op VTM.

Na de Merksemse Paul Pieters die vorige week te zien was in het VTM programma De Kroongetuigen, krijgen we ook vandaag een zaak met een verdwijning uit Merksem. Dit maal gaat het dan wel over een slachtoffer in plaats van de dader.

In de lente van 2003 verdwijnt in Merksem Frank Decremer. Volgens zijn beste vriend, Chris Wens, is hij als matroos ingescheept op de lange omvaart. Maar de familie van Frank Decremer gelooft dat niet en doet aangifte bij de lokale politie in Antwerpen.

De Kroongetuigen reconstrueert deze intrigerende verdwijningszaak en spreekt met François Kind, de speurder die zich in het dossier vastbeet. “Toen ik hoorde dat Chris Wens mogelijk meer wist over de verdwijning van Frank Decremer wist ik dat het ging om een serieuze zaak.”

Commissaris Kind herinnert zich namelijk dat Chris Wens in 1999 al eens veroordeeld werd door het Hof van Assisen voor medeplichtigheid aan één van de drie moorden, gepleegd door zijn vader. Bij één van deze moorden fungeerde Chris Wens als chauffeur. Zijn vader krijgt levenslang. Voor zoon Chris Wens is de jury bijzonder mild, hij krijgt een voorwaardelijke straf.

Maar in de verdwijningszaak van Frank Decremer, vier jaar later, wijst alles opnieuw in de richting van Chris Wens. Speurder Kind bijt zich vast in de zaak, maar Chris Wens blijft bij hoog en laag beweren dat hij niets met de verdwijning te maken heeft. Bovendien kan hij liegen als de beste en zet hij de onderzoekers constant op het verkeerde been.

De Kroongetuigen reconstrueert de letterlijke verhoren van de dader en laten ook gerechtsexperten aan het woord. Chris Dillen, gerechtspsychiater: “Iemand met zijn persoonlijkheid gaat zijn eigen leugens geloven, in die mate dat het voor hem op dat moment geen leugens zijn.”

De speurtocht naar de waarheid wordt bemoeilijkt, omdat er geen lichaam wordt gevonden. Wel worden bloedsporen aangetroffen in het appartement van Frank Decremer. Werner Jacobs, wetsdokter: “We ontdekten dat het ging om bloed van Frank Decremer en toen wisten we dat we niet naar een vermist persoon moesten zoeken, maar dat het zou gaan om een lijk dat vroeg of laat ging bovenkomen.”

Wat volgt is een kat-en-muis-spel waarbij de verdachte de dans dreigt te ontspringen.

Bron Vtm.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.