7 leerlingen uit Merksem nemen deel aan Public Speaking Awards

publicspeakingawardsVoor het zevende jaar op rij starten Telenet en BBC Worldwide de zoektocht naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. Voor deze zevende editie van de Awards is er opnieuw een nauwe samenwerking met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet en alle onderwijskoepels. De BBC and Telenet Public Speaking Awards is een wedstrijd die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden. Ook acht leerlingen uit Merksem nemen deel aan de BBC and Telenet Public Speaking Awards 2014. Op 22 februari is het de beurt aan zeven studenten van de Sint-Ludgardisschool. Zullen zij zich kunnen plaatsen voor de kwartfinale?

Zeven leerlingen uit Merksem:

Een recordaantal van 237 leerlingen uit 65 scholen in Vlaanderen en Wallonië schreef zich in voor de zevende editie van de BBC and Telenet Public Speaking Awards waaronder acht leerlingen van twee scholen uit Merksem: één leerling van het Sint-Elisabeth Instituut en zeven leerlingen van de Sint-Lutgardisschool. Op zaterdag 22 februari is het de beurt aan de zeven studenten van de Sint-Ludgardisschool.

U bent van harte welkom om op 22 februari de tweede voorronde mee te maken in het ICC Gent – Van Rysselberghedreef 2, Citadelpark, 9000 Gent.

Tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards wordt op zoek gegaan naar de beste Belgische Engelse redevoerder. De deelnemers, die allemaal tussen 16 en 20 jaar zijn, bereiden een speech voor over een bepaald onderwerp die vijf minuten mag duren. Die dragen ze dan voor aan een jury en publiek. Daarna legt een ‘question team’ hen het vuur aan de schenen tijdens een vragenronde. Een jury evalueert de kandidaten vervolgens op presentatie, inhoud en argumentatie. Om de deelnemers en leraren op de best mogelijke manier te begeleiden werden er verschillende coaching sessies georganiseerd. Deze sessies zijn een unieke manier om hun kennis van ‘spreken en presenteren in het openbaar ’ te verbeteren. Er wordt bovendien gewerkt op ‘individueel bewustzijn’ en ’teamgeest’.

Hieronder vindt u de namen, thema’s en onderwerpen van de leerlingen:

namenenonderwerpen

Wanneer zij geselecteerd worden tijdens de voorronde mogen ze op 15 maart aan de kwartfinale deelnemen, die leidt naar de halve finale op 29 maart. De finale vindt plaats op 26 april. Na een intensieve week van trainingsessies en workshops over debatteren en spreken in het openbaar zullen 10 finalisten in aanwezigheid van Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur, en minister Pascal Smet strijden voor de titel van ‘Best Public Speaker’.

Winnaar finale naar internationale wedstrijd in Londen

De winnaar van de nationale wedstrijd zal ons land op 15 en 16 mei 2014 in Londen vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC). Hij/zij zal het tijdens deze internationale wedstrijd opnemen tegen landsfinalisten uit meer dan 60 verschillende landen. Ons Belgisch talent zal een speech houden rond het thema ‘Imagination is More Important than Knowledge’, alsook een geïmproviseerde speech geven over een thema dat hij/zij ter plaatse zal uitkiezen.

Pascal Smet zet schouders onder het project

Aanmoedigen van het Engels taalonderwijs op alle niveaus is belangrijk in een wereld waar de taal- en communicatieve vaardigheden dé sleutel tot succes zijn. Daarom krijgt dit project de volle steun van minister van Onderwijs Pascal Smet en alle onderwijskoepels.

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet: “Zonder gemeenschappelijke taal begrijp je elkaars verhalen niet. In onze steeds internationaler wordende wereld moeten we dus taalbarrières slopen en, naast het Nederlandsen het Frans, inzetten op actief Engels taalgebruik. Jongeren die ideeën kunnen bouwen en ze vervolgens vlot kunnen uitdrukken, hebben alles in huis om ècht met elkaar te communiceren. Dat de BBC Awards precies op deze punten uitdaagt, kan ik alleen maar toejuichen en ondersteunen.”

Voor meer informatie, surf naar http://www.bbcawards.be en volg op facebook en Twitter.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.