Oscare supportert voor mensen met brandwonden en littekens

Oscare, het in Merksem gevestigde centrum voor preventie en nazorg van brandwonden en littekens, zal de komende dagen te horen en te zien zijn in radio- en televisiespots op de openbare omroep VRT. In deze spots legt de organisatie de nadruk op het voorkomen van brandwonden en littekens, en op de nazorg ervan. De organisatie maakt er geen geheim van dat ze de aandacht voor het WK Voetbal in Brazilië aangrijpt om hun boodschap duidelijker in de verf te zetten. De spots zullen vanaf maandag 23 juni worden uitgezonden.

Oscare, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, tracht een thuishaven te creëren voor brandwondenpatiënten om hen bijstand en steun te verlenen waar nodig. Dankzij de VAR kreeg Oscare de kans om haar boodschap van algemeen nut te verkondigen op radio en televisie. En dit middenin het feestgedruis van het WK. Een kans die ze zeker niet wilden laten schieten.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. En dat is wat Oscare vertelt in de radiospot. “Met het WK in het achterhoofd, wilden we mensen bewust maken van brandpreventie. Daarom leggen we hier de focus op het woord “brand”. In de radiospot leren we de luisteraars hoe ze mensen kunnen waarschuwen voor brandgevaar en dit in alle talen van het WK,” vertelt Koen Maertens, Algemeen Directeur van Oscare.

Voor de tv-spot koos men voor een emotionelere aanpak, met opnieuw een link naar het WK. Hiervoor konden ze rekenen op de hulp van Johan, een patiënt van Oscare. Johan werd 12 jaar geleden het slachtoffer van een gasontploffing bij hem thuis, waardoor hij verbrand was op 80% van zijn lichaam. Nu voelt Johan zich goed, en dat heeft hij mede aan Oscare te danken. Daarom werkte hij met plezier mee aan de campagne. “Johan is een mooi voorbeeld van wat ons doel is bij Oscare,” aldus Koen Maertens. “We staan onze patiënten bij in hun herstelproces en geven hen de beste zorgen om littekens te vermijden. Wij willen dat zij weer positief in het leven gaan staan, en weer kunnen genieten van alle dingen die ze deden voor hun ongeval. Leven met littekens is natuurlijk een uitdaging. Maar littekens of geen littekens, we zijn allemaal hetzelfde. Een mentaliteit die we herkennen in de mentaliteit van voetbalsupporters.”

In de tv-spot zien we Johan in volledige Rode Duivels-outfit en met een Belgische vlag op zijn gezicht geschilderd. Hij beleeft een geweldige avond met zijn vrienden, terwijl ze supporteren voor de Rode Duivels. De voice over vertelt over hoe fijn het is om supporter te zijn, omdat je er nooit alleen voor staat. Je bent samen, je bent er voor elkaar en vooral: iedereen is gelijk. Op het einde van de spot worden de littekens van Johan onthuld. Oscare supportert voor mensen met brandwonden en littekens. Anderen kunnen ook supporter worden van mensen met brandwonden. Daarom verwijst men door naar de website en het rekeningnummer, waarop men de organisatie financieel kan steunen.

De tv-spot wordt uitgezonden op Één in de week van 23 juni. De radiospot zal eveneens in dezelfde week te horen zijn op MNM, StuBru, Radio 2, Radio 1 en Klara. Beide spots zijn terug te vinden via: www.oscare.be.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.