Winkeldief actief op de Bredabaan

Gisteren werd in Merksem een winkeldief opgepakt die in meerdere winkels actief was geweest. De 30-jarige man werd vanmorgen voorgeleid.

Gisterennamiddag werd in verschillende winkels op de Bredabaan in Merksem een man opgemerkt die zich nogal verdacht gedroeg. Een winkelverantwoordelijke van de winkel Bart Smit zag nadien op camerabeelden die in de zaak waren gemaakt dat de verdachte had geprobeerd een vitrinekast te openen waarin gsm’s en tablets lagen uitgestald. Hij morrelde enkele keren aan het slot maar hij slaagde niet in zijn opzet de kast te openen.

Via het Buurinformatienetwerk (BIN) werd een signalement doorgegeven aan de winkeliers op de Bredabaan. De verdachte werd opgemerkt in de zaak Blokker waar hij enkele keren in en uit liep. Toen ook daar de camerabeelden nadien grondig werden bekeken bleek dat hij in die winkel een messenslijper en vijf keukenmessen had buitgemaakt. De lege verpakkingen ervan werden teruggevonden.

Uiteindelijk werd de verdachte op heterdaad betrapt toen hij ook in Wibra enkele kledingstukken wegmoffelde in een plastic zak. Die zak kon door de winkelverantwoordelijke van de verdachte worden afgenomen. De verdachte verzette zich en de verantwoordelijke raakte daarbij lichtgewond. Toen bleek overigens dat in de plastic zak die de verdachte bij zich had, ook spullen zaten die waren gestolen in de vlakbijgelegen Zeeman.

Op camerabeelden die bij Wibra waren gemaakt was trouwens te zien dat reeds op donderdag dezelfde verdachte was komen shoppen zonder zijn aankopen te betalen. Hij had toen een trui en twee jassen over elkaar aangetrokken. Die buit kon worden gerecupereerd.

De verdachte, een man van 30 jaar uit Antwerpen, ontkende bij hoog en bij laag alle feiten hoewel op camerabeelden verschillende diefstallen en pogingen daartoe waren geregistreerd. De man bleef gearresteerd en hij werd vanmorgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De camerabeelden, gemaakt in verschillende winkels, zullen bij het dossier worden gevoegd.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.