Bepaal mee de toekomst van het groen

Op zaterdag 17 oktober vindt een stadsgesprek plaats. U gaat dan rechtstreeks met de stad in dialoog en u beslist zo mee over de toekomst van verschillende groengebieden. Neem deel aan een workshop en teken samen met de landschapsplanners uw ideeën op papier uit. Schrijf u snel in.

Wist u dat de helft van de stad Antwerpen bestaat uit water of groen? Ook als je de luchtfoto’s van Merksem bekijkt, merk je dat er veel meer groen is dan je zou verwachten. Om die kostbare natuur ook voor de komende generaties te beschermen, wil de stad hierover met u in gesprek.

Als voorbereiding zette de stad 14 natuurlandschappen op de kaart. In de zomer wandelden hier zo’n 100 wandelaars en zij vertelden hoe deze groene stukjes natuur van de stad kunnen verbeteren. De volgende stap is dan het stadsgesprek. Daar bepaalt u mee hoe deze groene gebieden in en rond Antwerpen er moeten uit zien.

Programma

 • 9.30 uur: Verwelkoming
 • 9.45 – 12.45 uur: Vijf workshops
  1.Scheldeland en Zandvlakte Linkeroever
  2.Zuidelijke kamers en Struisbeekvallei
  3.Kasteelparken en Groene bedding (zuid)
  4.Groene bedding (noord), Schijnvallei en Glacis van Ertbrugge
  5.Laagland, Polders van Stabroek, Wetlands, Opstalvallei, Scheldepolders en Noordelijk heideland
 • 12.45 – 13.00 uur: Slotwoord

Tijdens één van de vijf workshops bekijkt u samen met een moderator en landschapsplanner één bepaald gebied. Vervolgens geeft u aan wat de prioriteit is en hoe u deze zou uitwerken. Deze ideeën worden door de landschapsplanner op papier uitgetekend.
De resultaten van het stadsgesprek worden opgenomen in de concrete uitwerking van het groenplan.

Stadsgesprek
Zaterdag 17 oktober 2015 van 9.30 tot 13 uur
Ecohuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
Tel. 03 217 08 11
ecohuis@stad.antwerpen.be
Iedereen is welkom. U hoeft de wandeling niet gedaan te hebben – Schrijf in voor vrijdag 16 oktober
Toegang is gratis, drank en lunch zijn inbegrepen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.