Olse Merksem handbal

Lions – Merksem 34 – 33

Merksem geen hapklare brok.

Merksem schoot het best uit de startblokken 0 – 2. Eens Lions bekomen van de verwondering ging het in de achtervolging. Maar na een pracht save van Rens Baeyens en dito doelpunt van Robin Boomhouwer werd het 3 – 4 na 5 minuten. Het ging nu netjes op en neer en halverwege de eerste helft stond er 8 – 7. De nu volgende 10 minuten moest Merksem even de rol lossen en Lions kon een eerste kloofje slaan 15 – 11 met nog 5 minuten voor de rust. Wie dacht dat Merksem nu rijp was voor de slachtbank bij de leiders kwam bedrogen uit. Onder impuls van Nuni Bazoer perste Merksem er een tussenspurtje uit en ging met het kleinste verschil rusten 16- 15.

Het begin van de tweede helft was voor de Lions. Via 21 – 18 na 5 minuten ging het naar 26 – 21 met nog een kwartier te spelen. Ook nu gaf Merksem zich niet gewonnen en begon onder impuls van Dimitri Van Den Hoed en een alweer sterke Rens Baeyens aan een achtervolgingsrace. Dennis Thijs vond de netten nu ook en zo kregen de aanwezige toeschouwers een razend spannend slot. Met nog 1 minuut op de klok stond er 34 – 32 te blinken. Een nieuwe prachtige stop van Rens Baeyens en met nog 30 seconden op de klok schoot Lazar Popov de aansluitingstreffer tegen de netten. De Lions haalden alle trukken uit de kast om de punten thuis te houden en slaagden in hun opzet. Merksem kwam niet meer aan de bal en moest net als in de thuiswedstrijd tegen de Lions met het kleinste verlies, maar met opgeheven hoofd van het veld. Eindstand 34 – 33.

Merksem: Dimitri Van Den Hoed 7,Nuni Bazoer 7,Dennis Thijs 4,Robin Boomhouwer 3,Wouter Sas 3,Lazar Popov 3,Simon Van Den Bergh 2,Dirk Claessens 1,Jelle De Parade 1,Alexandre Hayon 1,Sten Dielen 1.

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.