Werken in Merksem

Toonmoment herinrichting Carrettestraat

De Carrettestraat krijgt een nieuwe en verkeersveilige inrichting. Vandaag is de inrichting verouderd, zonder comfortabel fietspad en duidelijke oversteken. Het concept voor de nieuwe inrichting is klaar.

Met de herinrichting krijgt de Carrettestraat een dubbelrichtingsfietspad aan de zuidkant van de straat en comfortabele voetpaden aan beide kanten.  Tussen het fietspad en de rijweg komt, daar waar mogelijk, een groene strook met bomen die de fietsers afschermt van het autoverkeer.  Ter hoogte van het bedrijf Candico wordt er een fietsdoorsteek gemaakt die aansluit op het jaagpad op de Vaartkaai.
Ook het kruispunt aan de Eugeen Meeusstraat en aan het kruispunt ter hoogte van de stelplaats van de Lijn worden veiliger gemaakt.  Een middeneiland, waar voetgangers kunnen halteren, zorgt ervoor dat het autoverkeer vertraagd en maakt oversteken veiliger.

Voor de bedrijven is er ter hoogte van het bedrijf Candico een laad- en loszone voorzien aan de noordkant van de straat

Het district nodigt u graag uit om de plannen voor de Carrettestraat te komen bekijken. U bent welkom op donderdag 8 juni 2017, doorlopend tussen 18 en 20 uur in de inkomhal het districtshuis van Merksem, Burgemeester Jozef Nolfplein 1. 

Parkeren op de kop van de Eugeen Meeusstraat

Met de werken aan de bocht van Merksem ligt de Eugeen Meeusstraat, tussen de Vaartkaai en de Carrettestraat, verder van de Theunisbrug af.  Op de zone tussen de nieuwe weg en de brug komt een nieuwe ‘pocket parking’ waar plaats is voor 50 auto’s. Een pocketparking is een parking met één centrale toegang waar de auto’s op grasdallen kunnen parkeren. Op de parking komen een tiental bomen.

De heraanleg van de Carrettestraat zal uitgevoerd worden tijdens of aansluitend op de vernieuwing van de Theunisbrug. Dit is ten vroegste in de tweede helft van 2018.

Bron Wijkoverleg Merksem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.