Merksem vervolledigt prominentengalerij met 5 nieuwe etsen van oud-districtsvoorzitters

In de hal op de eerste verdieping van het districtshuis van Merksem hangen portretten in bas-reliëf van de Merksemse oud-burgemeesters. Die prominentengalerij wordt nu vervolledigd met de beeltenissen van de vijf oud-districtsvoorzitters die Merksem bestuurden sinds de fusie met de stad Antwerpen in 1983. Het districtsbestuur onthulde de nieuwe etsen vandaag.

In 2016 werd de Merksemse prominentengalerij voor het laatst aangevuld, met het bas-reliëf van oud-burgemeester Leona Detiège. Om ook de oud-districtsvoorzitters sinds de fusie met Antwerpen te eren, worden nu de portretten van Louis Eeckelaers †, André Keulemans †, Jozef Wouters, Kris Janssens en Gilbert Verstraelen toegevoegd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.