Werken in Merksem

Heraanleg Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat

De aannemer werkt momenteel nog verder aan fase 2. De parking en de Terlindenhofstraat worden begin volgende week opengesteld. Als de weersomstandigheden het toelaten, start de aannemer op 4 september met fase 3. De werken duren ongeveer 4 maanden.

Fase 1: Terlindenhofstraat tussen de rotonde aan de Rodeloopstraat (inclusief een deel van de rotonde) tot voor de uitrit van parking tegenover de school

De werken in deze fase zijn afgewerkt. Enkel de beplanting wordt nog geplaatst in het plantseizoen najaar 2018 – voorjaar 2019.

Fase 2: kruispunt Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat en parking

Op maandag 3 september, voor de start van de eerste schooldag, worden de nieuwe parking en de Terlindenhofstraat opengesteld. De Speelpleinstraat ter hoogte van de parking en het speelterrein blijft werfzone. De aannemer werkt hier de komende weken nog verder. De bomen en de beplanting in deze fase worden voorzien in het plantseizoen najaar 2018 – voorjaar 2019.

Fase 3: Speelpleinstraat

Als de weersomstandigheden het toelaten, start de aannemer op 4 september met fase 3 van de werken, namelijk de Speelpleinstraat. De werfzone loopt aan de zijde Kroonplein tot en met huisnummers 114 en 119. De werken duren ongeveer 4 maanden. De bomen in deze fase worden geplant in het plantseizoen najaar 2018 – voorjaar 2019.

Omleiding en bereikbaarheid fase 3

Tijdens de werken is er geen verkeer of parkeren mogelijk in de werfzone. De aannemer is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan voertuigen als gevolg van het betreden van de werfzone. De woningen, de sporthal, het kinderdagverblijf, de groendienst en het Rode Kruis blijven steeds te voet bereikbaar. Voetgangers kunnen de werf passeren via een afgebakende zone en via het park. Dit wordt plaatselijk met signalisatie aangegeven. Fietsers worden omgeleid via de Terlindenhofstraat en het Kroonplein. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Nieuwdreef, de Bredabaan en de Dr. Maurice Timmermanslaan.

Markt

Om steeds een goede bereikbaarheid voor de hulpdiensten te garanderen, blijft het deel van de markt dat wekelijks op dinsdag opgesteld staat in de Terlindenhofstraat verplaatst. De houten bareel op het Sint-Franciscusplein wordt verwijderd en de paaltjes worden teruggeplaatst. Daarnaast wordt het parkeer- en inrijverbod dat geldt op marktdagen in de Terlindenhofstraat, vanaf de Van Aertselaerstraat, opgeheven in de loop van september van zodra de signalisatie is aangepast.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.