Zorgbedrijf Antwerpen opent gerenoveerd dienstencentrum De Brem met feestweek

Dienstencentrum De Brem in Merksem is vernieuwd. Voortaan kunnen senioren er elke middag komen eten in de vernieuwde cafetaria. De andere zalen, het kapsalon en de pedicure kregen ook een make-over. Iedereen is welkom om het vernieuwde dienstencentrum te ontdekken tijdens deze feestweek die gisteren werd afgetrapt en nog loopt tot en met zaterdag 15 december. Op het programma staat er voor ieder wat wils: van een travestieshow over een jazzconcert tot een lichtshow. Op zaterdag is er het slotfeest met optreden van Jean-Bosco Safari en een live-uitzending van Radio Minerva. De opbrengst van de feestweek gaat naar het goede doel, de vzw Primavera.

Dienstencentrum De Brem is in gebruik sinds 1978 en steekt nu in een nieuw kleedje. De cafetaria, het kapsalon en de pedicure zijn opgefrist en de toog en keuken zijn vernieuwd – met behoud van het authentieke karakter.

Warmste Week: opbrengst voor vzw Primavera

Tijdens de hele week wordt er ook geld ingezameld voor het goede doel. Zorgbedrijf Antwerpen schenkt de opbrengst aan de vzw Primavera, in het kader van de Warmste Week. Deze vzw biedt in Merksem dag- en woonondersteuning aan 55 volwassenen met een verstandelijke beperking.

Er wordt op verschillende manieren geld ingezameld:

  • Tickets voor de voorstellingen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kosten telkens 2 euro. Het programma op vrijdag en zaterdag is gratis.
  • Dienstencentrum De Brem verkoopt ook kerstkaarten, getekend door de ‘Gasten’ van Primavera, peuters uit kinderdagverblijf Parkvilla en leerlingen van JOMA secundair Merksem.
  • Tijdens de live-uitzending van Radio Minerva op zaterdag 15 december kunnen bezoekers van De Brem eveneens plaatjes aanvragen voor (minimum) 1 euro.

Slotfeest met optreden en lichtshow

Op zaterdag 15 december vindt het slotfeest plaats met de officiële inhuldiging van het gerenoveerde dienstencentrum om 14 uur. Dan wordt ook het al ingezamelde geld overhandigd aan de vzw Primavera.

Daarna wordt er verder gevierd met een optreden van Jean-Bosco Safari, een live-uitzending door Radio Minerva en een kerstmarkt. Als afsluiter is er een spectaculaire lichtshow om 17.30 uur.

Het volledige programma van de feestweek staat op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/openingsfeestdebrem.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.