Heraanleg Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat

De aannemer werkt momenteel nog verder aan fase 3. Tijdens het bouwverlof van de eindejaarsperiode wordt er niet gewerkt. Het aannemingsbedrijf is aansluitend twee weken gesloten. Op 21 januari start de aannemer terug met de werken in de Speelpleinstraat. Tijdens het bouwverlof blijft de straat afgesloten voor doorgaand verkeer. Enkel de woningen in de Speelpleinstraat worden bereikbaar.

Fase 3: Speelpleinstraat – uitgevoerde werken

In de Speelpleinstraat werden de nieuwe riolering aangelegd en alle huisaansluitingen vernieuwd. De parkeerstroken en voetpaden zijn bijna volledig afgewerkt. Ook de nieuwe verlichting werd geplaatst. De aannemer legde reeds een onderlaag asfalt op de rijweg.

Fase 3: Speelpleinstraat – nog uit te voeren werken

Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer op 21 januari met de resterende werken.
Aan de voormalige rotonde wordt het nieuwe plein aangelegd dat de verbinding maakt tussen het Gemeentepark en het Hofke Van Roosendael. De voetpaden, parkeerstroken en verkeersplateau’s worden verder afgewerkt. Tussen de parking en de sporthal wordt een nieuwe groenzone aangelegd. De bomen en struiken worden aangeplant, ook op de parking. Als laatste wordt de straat volledig geasfalteerd. Aangezien asfalteringswerken enkel bij voldoende hoge temperaturen kunnen uitgevoerd worden, zijn ze ten vroegste in maart 2019 gepland.

Bouwverlof van 24 december tot 24 januari

De aannemer werkt niet tijdens het bouwverlof van de eindejaarsperiode. Het aannemingsbedrijf sluit van 24 december 2018 tot 21 januari 2019. Tijdens het bouwverlof blijft de Speelpleinstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers volgens de omleiding. Voetgangers worden plaatselijk in de Speelpleinstraat omgeleid. Voor auto’s, fietsers en voetgangers wordt de nodige signalisatie voorzien.

De woningen zijn vanaf 22 december met de wagen toegankelijk voor bewoners. Ter hoogte van de voormalige rotonde blijft de straat afgesloten. De woningen met huisnummers 68 tot en met 76 zijn dus enkel bereikbaar via de Terlindenhofstraat. Voor de voormalige rotonde wordt een parkeerverbod ingesteld als terugkeerbeweging voor de auto’s. De woningen met huisnummers 104 tot 114 en van 113 tot 119 zijn enkel bereikbaar via het Kroonplein. De Speelpleinstraat aan deze zijde is tijdelijk dubbelrichting tot aan de inrit van de groendienst en het Rode Kruis.
Van 11 tot 13 januari 2019 verhuist de sportclub Klimop R. T. Merksem tijdelijk naar de sporthal Roosendael in de Speelpleinstraat wegens bouwwerken aan de gymhal in de Terlindenhofstraat. In het deel Speelpleinstraat van Terlindenhofstraat tot aan voormalige rotonde zal voor deze verhuis een parkeerverbod ingesteld worden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.