Start werken aan gymhal Terlinden

Sinds gisteren, maandag 4 februari, zijn de werken aan gymhal Terlinden in de Terlindenhofstraat gestart. De hal zelf wordt ruimer, de voorgevel krijgt een nieuw kleedje en het dak wordt beter geïsoleerd.

Dankzij de extra ruimte die wordt bijgebouwd – ruim 400 m² – kan er een valput worden geïnstalleerd zodat de gymnasten op een veilige manier kunnen oefenen en zacht vallen bij een mislukte sprong of salto. Bovendien kan er meer materiaal in de zaal zelf blijven staan, zodat het klaarzetten en opruimen van de zaal minder tijd kost.

Er wordt ook extra dakisolatie voorzien en de ventilatie in het gebouw wordt vernieuwd, zodat het gebouw energiezuiniger wordt in de winter en koeler tijdens de zomer.

Ten slotte wordt ook de gevel van de bestaande hal vernieuwd, zodat het gebouw aan de buitenzijde als één harmonieus geheel oogt.

De werken worden gefinancierd door het district Merksem. Het district hoopt dat de gymhal in 2020 opnieuw in gebruik kan worden genomen, al is de opleveringsdatum afhankelijk van de weersomstandigheden deze en volgende winter.

Tijdens de werken is de sporthal gesloten en trainen de gymnasten van topsportclub Klimop R.T. Merksem in sporthal Roosendael in de Speelpleinstraat.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.