Wijkbudget 2019 Nieuwdreef

Elke Merksemnaar kan via wijkbudgetten een project indienen. Jaarlijks komt er een andere wijk aan de beurt. Voor het jaar 2019 mogen de bewoners uit de wijk Nieuwdeef een project indienen.

Het district Merksem stelt in totaal 15.000 EUR ter beschikking voor de bewoners van de wijk Merksemheide. U kan als wijkbewoner zelf samen met uw buren een project indienen. Voorstellen die de wijk ten goede komen zijn welkom. Het project mag maximum 7.500 EUR kosten en moet door de initiatiefnemers zelf worden uitgevoerd in 2019. Met de projecten probeert u de wijk dichter bij elkaar te brengen.

De wijk Nieuwdreef kwam in 2014 al een keer aan bod als eerste van de 5 Merksemse wijken. Toen werd er echter geen project ingediend. Het districtsbestuur wilt deze wijk opnieuw de kans geven om een leuk project in te dienen die de wijk ten goede komt.

Werkwijze

  • Bezorg samen met 4 andere bewoners uw voorstel dat de wijk ten goede komt voor 23 april 2019. Dit project dient u in  via de verenigingendatabank: samenleven.csjdatabank.be.
  • Alle voorstellen worden getoetst op haalbaarheid. Als het budget van 15.000 EUR wordt overschreden volgt er een stemmingsronde waarbij alle wijkbewoners worden uitgenodigd om hun stem uit te brengen voor het voorstel van hun keuze. De bewoners kunnen ondertussen promotie maken voor hun project en stemmen ronselen.
  • In het voorjaar kunnen wijkbewoners zelf stemmen op hun favoriete project. Alle wijkbewoners ouder dan 12 jaar kunnen stemmen.
  • Met de indieners van het project wordt een uitvoeringsplan opgemaakt. De bewoners voeren zelf het winnende project uit in 2019.

Lees zeker ook het reglement (externe link).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.