Crash in vitrine gebeurde na vlucht van politie

De man die deze nacht met zijn auto tot stilstand kwam in de vitrine van kledingwinkel Jiff op de hoek van de Bredabaan en de Deurnsebaan was op de vlucht voor de politie. De Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft afgelopen nacht een bende Roemeense koperdieven kunnen oprollen. Bij de actie heeft men 12 verdachten opgepakt, de 13de probeerde te ontkomen en crashte uiteindelijk in Merksem.

In een lopend onderzoek naar koperdiefstallen kreeg de Federale Gerechtelijke Politie een rondtrekkende Roemeense bende in het vizier. In de nacht van donderdag op vrijdag werd overgegaan tot arrestaties. In totaal werden over gans Vlaanderen 13verdachten opgepakt. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor een groot aantal diefstallen de voorbije maanden over gans Vlaanderen. Eén van de Roemenen nam de vlucht, maar verloor de controle over zijn stuur in Merksem. Hij kwam met zijn wagen in de etalage van kledingwinkel Jiff terecht en kon uiteindelijk toch in de boeien worden geslagen. “De verdachten worden vandaag verhoord door de politie en zullen daarna voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter”, stelt het Brugse parket.

De brandweer moest de vitrine afsluiten met houten platen, de ravage in de winkel is enorm. De komende dagen zal moeten bekeken worden wanneer de winkel terug kan opengaan.

1 comment on “Crash in vitrine gebeurde na vlucht van politie

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.