Eerste buurtparking voor Merksem

De firma AAK Belgium NV stelt een parkeerterrein op de hoek van de Eugeen Meeusstraat en de Borrewaterstraat ter beschikking om de allereerste buurtparking van Merksem te worden. Er zijn 55 voltijdse abonnementen verkrijgbaar op een afgesloten parkeerterrein.

Buurtparkeren

Voor bewoners van buurten met een hoge parkeerdruk, zoekt de stad Antwerpen structurele oplossingen. Buurtparkeren is zo’n oplossing. Het bevordert de leefbaarheid in de omliggende straten en vermindert het zoekverkeer.

Hoeveel betaalt u voor een plaats?

  • Voltijds parkeren 24 u/24 u
    72,53 euro/maand zonder subsidie
    52,53 euro/maand met subsidie
  • Bewoners die hun parkeervergunning voor bewoners inleveren, krijgen een tegemoetkoming van 20 euro.
  • 2 x maandvergoeding (staanplaats)
  • 25 euro (toegangsbadge/-sleutel)

Geschikte panden

Juist in de buurten waar de stallingen het hardst nodig zijn, is de ruimte schaars. Kent u leegstaande panden die geschikt zijn om omgebouwd te worden tot buurtparking of buurtfietsenstalling? Of hebt u een bedrijf en bent u bereid om de personeels- of klantenparking (gedeeltelijk) open te stellen voor omwonenden zoals in Merksem? Neem dan zeker contact op met buurtparkeren.

Meer informatie

Als u een plaats wil huren of beschikt over een mogelijke locatie, dan kan u dat doorgeven via buurtparkeren@antwerpen.be of 03 338 21 85. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.