Cultuurraad zoekt Merksemnaren met een hart voor cultuur

Het district Merksem vernieuwt de werking van haar cultuurraad en is op zoek naar Merksemnaren met interesse in en vernieuwende ideeën over cultuur. Inwoners die zich enkele avonden per jaar vrij willen maken om hun ideeën te delen binnen een adviesraad, krijgen alle nodige info tijdens een infomoment op dinsdag 10 september in het districtshuis van Merksem.

De vernieuwde cultuurraad wordt onderverdeeld in een kerngroep ‘advies cultuur’ en werkgroepen. De kerngroep adviseert over belangrijke beslissingen van de cultuurwerking, bijvoorbeeld over de planning van alle activiteiten van een heel jaar. Maar dit kan bijvoorbeeld ook zijn over de geplande kosten of de communicatie per evenement.

De werkgroepen organiseren voornamelijk activiteiten met als doel het culturele leven in Merksem te promoten of samen te brengen. Merksemnaren kunnen lid zijn van meerdere groepen, maar dat hoeft niet. Iedereen met interesse én goesting kan zich aanmelden.

Lid zijn van de cultuurraad biedt heel wat voordelen. De leden zijn op de hoogte van wat er op vlak van cultuur reilt en zeilt in het district en bouwen een cultureel netwerk uit. Maar boven alles kunnen ze er mee voor zorgen dat elke Merksemnaar cultuur beleeft.

Om iedereen goed te informeren over de werking van de cultuurraad organiseert het district een infomoment op dinsdag 10 september om 20 uur. Tijdens dit infomoment krijgen geïnteresseerden te horen wat er wordt verwacht van deelname aan de raad en is er tijd om vragen te stellen.

Op dinsdag 24 september om 20 uur gaat de vernieuwde raad officieel van start.

Infomoment praktisch

Dinsdag 10 september om 20 uur
Districtshuis Merksem, Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem
Meer info: cultuurantenne.merksem@antwerpen.be of tel. 03 338 72 06

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.