Metropoolstraat in Schoten afgesloten

De Vlaamse Waterweg voert werken uit voor de verbreding van het Albertkanaal ter hoogte van de Metropoolstraat. De werken worden uitgevoerd in twee fasen. Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer vanaf 23 september 2019 met de eerste fase. Tijdens deze fase is de Metropoolstraat afgesloten voor het verkeer.
In september starten de werken voor de verbreding van het Albertkanaal ter hoogte van de Metropoolstraat. Het kanaal wordt hier gemiddeld 15 meter breder. Over een strook van ongeveer 1,1 kilometer wordt ook een nieuwe kaaimuur aangelegd. De werken lopen tot eind 2020 en worden uitgevoerd in twee fasen.

Fase 1: september 2019 – einde 2019

Tijdens fase 1 werkt de aannemer van iets voorbij het kruispunt met de Kruiningenstraat tot net voorbij het opleidingscentrum van de VDAB. De Metropoolstraat is gedurende de werken volledig afgesloten voor het verkeer. Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de brug van de Houtlaan, Bisschoppenhoflaan en brug van den Azijn. Fietsers kunnen de werfzone passeren via de Liebiglaan.

Fase 2: begin 2020 – einde 2020

Tijdens fase 2 starten de werken iets voorbij het opleidingencenter van VDAB tot aan de Hoogmolenbrug.
Tijdens fase 2 kan het verkeer altijd door, ofwel over de bestaande ofwel over de nieuwe rijweg. Het is mogelijk dat er op bepaalde stukken versmalde rijstroken worden toegepast of dat het verkeer beurtelings wordt geregeld met lichten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.