OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Apolloon Kortrijk  33 – 27

Merksem Handbal doet gouden zaak in de strijd voor de Play-Offs.
De mannen van Piotr Konitz begonnen het best aan de wedstrijd 4 – 0 en we speelden nog maar 5 minuten. Sten Dielen en Simon Van Den Bergh namen hun team op sleeptouw en Rens Baeyens stond pal tussen zijn palen. Kortrijk speelde wat jojo maar bleef steeds op 2 doelpunten hangen. Thomas Kiebooms en Alexandre Hayon de kwikzilveren en snelle Merksemnaren brachten de kloof steeds terug naar 4 doelpunten. Rusten gingen we dan ook bij een 18 – 15 stand.
De tweede helft was het wat bibberen voor onze jongens, in een mum van tijd stond het 18 – 17. Laurel Ntibashirakandi en Lennert Doms wezen opnieuw de weg na 13 minuten stond de 4 puntenkloof terug op het bord 23 – 19. Een wisselfout en bijhorende 2 minuten straftijd bracht onze jongens even van de wijs, Kortrijk reageerde dadelijk en hing de bordjes in evenwicht 23 – 23. Iedereen op het puntje van zijn stoel voor een spannend slot MAAR dat was zonder Jari Van De Moosdijk gerekend 3 kanonballen op rij en onze jongens konden opnieuw ademen 27 – 24 nog 10 minuten. Rens Baeyens timmerde zijn doel dicht en de Merksemse aanval vond zijn tweede of was het derde adem en stoomde door naar 33 – 25 met nog 2 minuten op de klok. Het feest kon beginnen dat Kortrijk nog 2 keer kon scoren op het einde van de wedstrijd daar lag niemand wakker van. Eindstand 33 – 27 na een collectief sterke prestatie.
Merksem: Laurel Ntibashirakandi 7,Thomas Kiebooms 5,Simon Van Den Bergh 5, Alexandre Hayon 5,Lennert Doms 4,Sten Dielen 3,Jari Van De Moosdijk 3,Zaïd Allaf 1.
Kortrijk: Olexiouk 5,Thiers 4,Steenhoudt 4,Dhaene 4,Devos 3,Debal 2,Verschelde 2,Gharbi 1,Beke 1,Driesens 1.
sportieve groetjes
guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.