OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Apolloon Kortrijk  33 – 27

Merksem Handbal doet gouden zaak in de strijd voor de Play-Offs.
De mannen van Piotr Konitz begonnen het best aan de wedstrijd 4 – 0 en we speelden nog maar 5 minuten. Sten Dielen en Simon Van Den Bergh namen hun team op sleeptouw en Rens Baeyens stond pal tussen zijn palen. Kortrijk speelde wat jojo maar bleef steeds op 2 doelpunten hangen. Thomas Kiebooms en Alexandre Hayon de kwikzilveren en snelle Merksemnaren brachten de kloof steeds terug naar 4 doelpunten. Rusten gingen we dan ook bij een 18 – 15 stand.
De tweede helft was het wat bibberen voor onze jongens, in een mum van tijd stond het 18 – 17. Laurel Ntibashirakandi en Lennert Doms wezen opnieuw de weg na 13 minuten stond de 4 puntenkloof terug op het bord 23 – 19. Een wisselfout en bijhorende 2 minuten straftijd bracht onze jongens even van de wijs, Kortrijk reageerde dadelijk en hing de bordjes in evenwicht 23 – 23. Iedereen op het puntje van zijn stoel voor een spannend slot MAAR dat was zonder Jari Van De Moosdijk gerekend 3 kanonballen op rij en onze jongens konden opnieuw ademen 27 – 24 nog 10 minuten. Rens Baeyens timmerde zijn doel dicht en de Merksemse aanval vond zijn tweede of was het derde adem en stoomde door naar 33 – 25 met nog 2 minuten op de klok. Het feest kon beginnen dat Kortrijk nog 2 keer kon scoren op het einde van de wedstrijd daar lag niemand wakker van. Eindstand 33 – 27 na een collectief sterke prestatie.
Merksem: Laurel Ntibashirakandi 7,Thomas Kiebooms 5,Simon Van Den Bergh 5, Alexandre Hayon 5,Lennert Doms 4,Sten Dielen 3,Jari Van De Moosdijk 3,Zaïd Allaf 1.
Kortrijk: Olexiouk 5,Thiers 4,Steenhoudt 4,Dhaene 4,Devos 3,Debal 2,Verschelde 2,Gharbi 1,Beke 1,Driesens 1.
sportieve groetjes
guido hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.