Merksem gaat ‘Spelen’ tijdens de Week van de Poëzie

‘Spelen’ is het thema van de 17de Merksemse Week van de Poëzie. Het is immers exact 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen plaatsvonden in Antwerpen. Maar het thema gaat ruimer. ‘Spelen’ kan ook verwijzen naar muziek spelen, spelende kinderen of zelfs ‘zinspelen’.

Oproep groot succes

Vorig najaar riep het districtsbestuur de Merksemnaren op om een foto of een gedicht in te dienen rond het thema ‘Spelen’. De oproep was een succes. Het district ontving 347 gedichten en 150 foto’s, nog meer dan tijdens de vorige editie. Merksemnaren van alle leeftijden en ook enkele scholen namen deel. Zo leverden een aantal leerlingen van JOMA, Sint-Eduardis, het Stedelijk Lyceum en het Groenendaalcollege een bijdrage.

Brochure en wandelroute

De meest originele en ontroerende werken werden gebundeld in een brochure. Vanaf dinsdag 28 januari is die gratis te krijgen in het Cultuurcentrum Merksem, bibliotheek Park en het districtshuis, tijdens de reguliere openingsuren. Ook zijn de 35 geselecteerden gedichten en 35 foto’s van 28 januari tot en met 16 februari op grote panelen te bezichtigen in het Gemeentepark Roosendael in de Van Heybeeckstraat. De poëzieroute is vrij toegankelijk.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.