Wijzigingen parkeertariefzones vanaf juni

Vanaf juni veranderen enkele parkeertariefzones in Merksem. Zo wil de stad de zone-indeling vereenvoudigen en logischer maken. De aanpassingen starten op 1 juni, en ten laatste op 30 juni gelden overal de nieuwe tarieven.

De oranje zone in Merksem wordt een roze zone, zoals alle andere tariefzones buiten de Ring. Een roze zone : maximum 10 uur parkeren, waarvan 2 uur gratis. Elk extra uur kost € 0,70 en een dagticket € 3,50.

De blauwe zone aan de Vaartkaai en Carrettestraat wordt geschrapt, want door het industriële karakter van die straten veroorzaken langparkeerders er geen overlast.

Bezoekers kunnen een plattegrond van de huidige en toekomstige parkeertarieven online raadplegen via deze link.

Wat verandert er voor bewoners?
Voor bewoners van deze zones verandert er niets. Ze hebben recht op 2 gratis parkeervergunningen per domicilie. Als ze al een bewonersvergunning hebben, dan blijft alles zoals het nu is. Ze kunnen nog steeds gratis en zonder tijdslimiet parkeren in hetzelfde gebied.

De stad bedeelt momenteel infobrieven bij bewoners en handelaars, zodat ze hun bezoekers tijdig kunnen informeren over de aanpassingen. Omwille van de coronacrisis zal die bedeling meer tijd in beslag nemen dan normaal, en kan het tot eind mei duren voor iedereen de brief krijgt.

Wat verandert er voor bezoekers?
Bezoekers moeten altijd een parkeersessie starten aan de automaat, via app of sms. Ook voor gratis parkeertijd moet er een sessie gestart worden. In de loop van juni worden de automaten en infoborden systematisch omgeschakeld. Een bezoeker betaalt het tarief dat op de automaat of het infobord staat dat zich het dichtst bij zijn voertuig bevindt. Ten laatste vanaf 30 juni gelden overal de nieuwe tarieven.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.