Aanleg fietspad langs Straatsburgdok Noordkaai in augustus van start

In de loop van augustus start de aanleg van een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad langs het Straatsburgdok richting haven. Hiermee wordt het huidige fietspad op het jaagpad langs het Albertkanaal verder doorgetrokken langs het dok en kunnen fietsers veilig aansluiten op de bestaande fietsroutes richting haven. Zo wordt een belangrijke missing link op deze fietsroute tussen Schoten en de haven weggewerkt. De werken zijn klaar tegen het einde van dit jaar.

Het Jaagpad langs het Albertkanaal is de ruggengraat van de fietsostrade die de stad en de haven met de Kempen verbindt. In Schoten en Merksem zijn al heel wat ‘missing links’ weggewerkt, bijvoorbeeld door de aanleg van een tijdelijk fietspad waar er geen jaagpad is.

Met de aanleg van een tijdelijk fietspad langs de Straatsburgdok-Noordkaai kan deze fietsroute verder doorlopen langs het dok om via de oude spoorwegbedding door te steken naar de Groenendaallaan en de Vossenschijnstraat. Ook komt er een fietsverbinding langs de ventweg van de Noorderlaan. Van hier kunnen fietsers daarna veilig verder fietsen via de bestaande fietsroutes naar de haven of richting Ekeren. Het fietspad tussen de Straatsburgdok-Noordkaai en de Groenendaallaan is al aangelegd.

Het fietspad langs het dok zal 3 meter breed zijn en in beide richtingen gebruikt kunnen worden. Het fietspad langs de ventweg van de Noorderlaan krijgt een breedte van 2,5 meter en ook het bestaande voetpad wordt er vernieuwd. Tijdens de werken worden de oude sporen onder de Noorderlaanbrug uitgebroken en krijgt de rijweg hier een nieuwe asfaltlaag.

De werken starten in augustus en zijn in principe afgerond tegen eind 2020.

Veilige fietsverbinding tijdens werken aan Oosterweelverbinding

Met het doortrekken van het huidige fietspad op het jaagpad langs het Straatsburgdok en de fietsverbinding langs de ventweg van de Noorderlaan ontstaat er tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding een veilige fietsverbinding tussen de haven en Schoten langsheen het Albertkanaal en richting Vosseschijnstraat en Groenendaallaan.

In deze omgeving wordt tijdens de Oosterweelwerken het ontbrekende noordelijke deel van de Ring gebouwd. Het bouwmateriaal voor de werken wordt zo veel mogelijk via het water en het Straatsburgdok aan- en afgevoerd. Zo wordt de hinder van het werfverkeer voor de omgeving beperkt. De Straatsburgdok-Noordkaai, en een deel van de Vaartkaai, worden tijdens de werken ingezet als werfweg.

De realisatie van de verbindingsweg tussen het Straatsburgdok en de Vosseschijnstraat was een eerste stap om tijdens deze werken de bereikbaarheid van de bedrijven rond het dok en de fietsverbinding tussen Schoten en de haven langs het jaagpad te blijven garanderen. De aanleg van het fietspad rond het dok is de volgende stap in het realiseren van een veilige fietsverbinding.

Eens de Oosterweelverbinding klaar is, krijgen zowel de Straatsburgdok-Noordkaai als Vaartkaai een nieuwe definitieve inrichting met fietspad. Zo komt er een volwaardige fietsverbinding tussen Schoten en de haven.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.