De grote switch: 5 dagen hinder aan Theunisbrug

De werken aan de Theunisbrug staan voor een belangrijk moment. Van zaterdag 4 tot en met woensdag 8 juli vindt de langverwachte fasewissel plaats. Met deze omschakeling nemen we de Theunisbrug voor het eerst in gebruik. Zo kan verkeer vanaf 8 juli over het eerste deel van de nieuwe Theunisbrug rijden. Meteen daarna start de sloop van de oude brug en de aanleg van het Duvelsplein.

Vijf dagen hinder voor de tram, wegverkeer kan altijd door

Het belangrijkste en meest complexe werk bij de fasewissel is het aansluiten van de nieuwe tramsporen en bovenleiding van de trambrug op het bestaande tramnet voor en achter de brug.

Hierdoor is er over de brug geen tramverkeer mogelijk van zaterdag 4 tot en met woensdag 8 juli. Halte Opera doet tijdens deze periode dienst als centraal overstapknooppunt. Meer info over de alternatieve dienstregeling vind je terug op www.delijn.be. Vanaf donderdagochtend 9 juli kan de tram vervolgens over de nieuwe trambrug rijden.

Verkeer kan vanaf woensdag 8 juli over nieuwe Theunisbrug

Het wegverkeer ondervindt amper hinder tijdens het grote omschakelweekend. Op woensdagochtend 8 juli verschuiven we de signalisatie, zodat je voortaan te voet, met de fiets of met de wagen over het eerste deel van de nieuwe Theunisbrug kan. Voor het wegverkeer verandert er verder weinig. Ook na de fasewissel is er één rijstrook in elke richting beschikbaar voor het autoverkeer. Fietsers en voetgangers rijden via het nieuwe gemengde fiets- en voetpad aan de oostkant.

(c) De Vlaamse Waterweg

Oude brug verdwijnt

Na de wissel start de aannemer meteen met de ontmanteling van de oude brug. In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 juli sloopt de aannemer het brugdek boven het kanaal. Zo ontstaat er voldoende ruimte voor de bouw van het derde en laatste deel van de brug, de wegbrug voor het verkeer richting Deurne.

Aanleg Duvelsplein start gelijktijdig

De fasewissel op de Theunisbrug betekent meteen ook de start van de ingrijpende werken op het kruispunt van de Minister Delbekelaan en Frans de L’Arbrelaan. Het drukke en onoverzichtelijke kruispunt wordt hierbij stap voor stap omgevormd tot het Duvelsplein. De werken zijn opgedeeld in twee grote fases. Vanaf 8 juli is de westkant van het kruispunt aan de beurt (kant even huisnummers).

Volgende week voert de aannemer wel al voorbereidende werken uit, onder andere voor de bouw van de tijdelijke tramhalte op de Min. Delbekelaan. Op de Min. Delbekelaan is daardoor de linkerrijstrook in beide richtingen afgesloten. De direct omwonenden moeten er rekening mee houden dat er in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni gewerkt wordt, en ze hierdoor mogelijk wat hinder ondervinden.

De heraanleg van het kruispunt zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De werken zullen onvermijdelijk hinder met zich meebrengen. Gedetailleerde info over de verkeersmaatregelen en duidelijke omleidingsplannetjes vind je terug op de website www.theunisbrug.be

(c) De Vlaamse Waterweg

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.