Rioleringswerken gedeelte Laaglandlaan

Merksem
26 juni 2022, 14:20
Meest bewolkt
Meest bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 63%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
UV-Index: 5
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
23°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 30 juni 2022
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
25°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 22 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 22 km/h
 

Archieven

Aquafin plant rioleringswerken in de Laaglandlaan, tussen de terreinen van OLSE (Laaglandlaan 669) en het doodlopend deel van de straat (Laaglandlaan 847, naast uitrit Kleine Bareel). Als de weeromstandigheden het toelaten start de aannemer op 12 oktober 2020.

Werken
Aquafin legt een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Laaglandlaan, tussen de terreinen van OLSE en het doodlopende deel van de straat. Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer op 12 oktober 2020. De werken zullen ongeveer 7 maanden duren.

Na de rioleringswerken wordt de wegenis in het gedeelte Laaglandlaan tussen OLSE en huisnummer 821 (net voorbij het kruispuntje) opnieuw hersteld in asfalt.

Het deel Laaglandlaan tussen het kruispuntje en huisnummer 847, helemaal op het einde van de straat, zal er anders gaan uitzien. Daar zet Aquafin meer in op de infiltratie van het regenwater en het groene karakter van de omgeving. Daarom wordt de rijweg tussen het ‘kruispuntje’ en huisnummer 839 aangelegd in waterpasserende betonstraatstenen. Regenwater kan dan makkelijk door de voegen tussen de stenen infiltreren in de bodem. De voegvulling zal ook graszaad bevatten, zodat groene voegen worden bekomen. Het gedeelte van huisnummer 841 tot het einde van de straat (de draaikom) wordt aangelegd in grasbetontegels.

Fasering
De aannemer werkt in twee fasen. Tijdens fase 1 werkt de aannemer aan de rioleringswerken tussen Laaglandlaan 821 en de terreinen van OLSE en plaatst de aannemer een pompstation. Deze werken duren ongeveer 2,5 maanden. Tijdens fase 2 werkt de aannemer aan de rioleringswerken in Laaglandlaan tussen nummers 821 en 847. Deze werken duren ongeveer 1 maand.

De aannemer zal in beide fasen eerst de rioleringswerken uitvoeren. Dit houdt in het opbreken van de bestaande rijweg, plaatsen van de nieuwe riolering, de woningen gescheiden aansluiten op de nieuwe riolering en het plaatsen van de onderfundering van de rijweg.

Aansluitend start de aannemer met het aanleggen van de bovenbouw.

Bereikbaarheid
Tijdens de werken is er geen plaatselijk verkeer mogelijk binnen de werkuren van de aannemer (van 7.00 tot 16.00 uur). Buiten deze uren zullen de woningen wel bereikbaar zijn met de auto. Te voet en met de fiets blijven de woningen bereikbaar.

Doorgaand fietsverkeer volgt tijdens de werkuren een omleiding volgen via Eduard Waghemansbrug naar Zwaantjeslei, via de begraafplaats naar Fortsteenweg en zo naar Bredabaan. Buiten de werkuren is doorlopend fietsverkeer mogelijk.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.