Projectgrond aan Kwade Velden in Merksem is verkocht

Het projectgebied aan de wijk Kwade Velden in Merksem is verkocht. De koper zal er 45 compacte eensgezinswoningen bouwen. Daarbij wordt uitgegaan van het behoud van open ruimte, van het karakteristieke groen en van het netwerk van doorsteken en paden. Daarnaast zal er ook worden gekeken naar infiltratie- en bufferingsvoorzieningen om het watergevoelige gebied te ontlasten.

In september 2020 lanceerde AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsontwikkeling, een oproep naar een kandidaat-koper die het gebied aan de wijk Kwade Velden zou ontwikkelen. Het ontwerp van Live Smart sloot het beste aan bij de principes en voorwaarden die AG Vespa en het district bij het ontwikkelen voorop stelden.

Het projectgebied Kwade Velden omvat 19 percelen grond gelegen tussen de Laaglandlaan en de Zwaantjeslei in Merksem. De gronden hebben samen een oppervlakte van 27.870 m² en zijn volgens het gewestplan Antwerpen volledig gelegen in woongebied. Volgens het bijzonder plan van aanleg (BPA) ‘Kwade Velden’ is ongeveer 2 hectare van de projectgrond gelegen in woonzone en ontwikkelbaar.

Ontwikkelaar Live Smart kocht de projectgrond aan van AG Vespa en zal het gebied ontwikkelen. Zij werken samen met Hub architecten voor de realisatie van de wooneenheden, en met Studio Basta voor de aanleg van het openbaar domein.

Nieuwe ontwikkeling: 45 eengezinswoningen en behoud van groen en open ruimte

De nieuwe ontwikkeling zal gebeuren rond een nieuw plein, naar analogie met het nabijgelegen Lindenboom- en Kastanjeboomplein. In totaal komen er 45 eengezinswoningen. Het zal gaan om compacte en betaalbare meegroeiwoningen van verschillende groottes.

Live Smart heeft in het ontwerp de bezorgdheden van het district en de buurt omtrent groen en open ruimte meegenomen. Zo gaan ze uit van het behoud van de open ruimte en de karakteristieke bomen en heggen. Bij de verkaveling zal ook nieuw groen worden aangeplant.

Een groot deel van het projectgebied zal publiek toegankelijk worden. Er komt een centrale waterpartij met speel- en ontmoetingsplekken en een open zicht op het landschap. Die centrale waterpartij zorgt voor extra waterbuffering. De kern van het projectgebied wordt autovrij en voetgangers en fietsers zullen de doorsteek tussen de Laaglandlaan en de Zwaantjeslei kunnen blijven maken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.