Eerste beloning Operatie Proper wordt uitgereikt in Merksem

Sinds dit schooljaar doet district Merksem mee met Operatie Proper, een beloningssysteem van Mooimakers voor scholen en jeugdverenigingen die zich willen engageren voor een duurzame aanpak tegen afval en zwerfvuil.

Basisschool Sint-Eduardus heeft als eerste van de vier deelnemende Merksemse scholen het ingediende actieplan volledig uitgevoerd en heeft hiermee de primeur in Groot-Antwerpen. Er werd niet enkel opgeruimd op en rond het schooldomein maar er werden ook themalessen gegeven en metingen gedaan. Hiervoor maakte de school gebruik van het ter beschikking gestelde ondersteunende en educatieve materiaal.

Districtsschepen voor Buurtinitiatieven Dominique Kums en districtsschepen voor Jeugd Sonja De Meyer zullen op donderdag 2 juni om 8.30 uur een mooie cheque overhandigen aan de directie, leerkrachten en leerlingen die zich een heel schooljaar lang hebben ingezet in de strijd tegen afval.

Merksemse scholen en jeugdverenigingen die volgend schooljaar willen meedoen en zo een mooie financiƫle beloning willen verdienen, kunnen zich vanaf 16 augustus tot 31 oktober inschrijven op de website van Mooimakers. Wie vragen heeft over Operatie Proper kan ook terecht bij de districtsdienst Buurtmakers via buurtmakers.merksem@antwerpen.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.