Feestelijke opening speel- en sportterrein Winterling

Het Merksemse speel- en sportterrein Winterling is volledig vernieuwd en wordt op woensdag 8 juni feestelijk geopend zodat er weer volop gespeeld en gesport kan worden.

Spelen en sporten
De werken aan het speel- en sportterrein Winterling zijn afgerond. Wegens de aanhoudende droogte is het gras op veel plaatsen nog niet zo goed gegroeid maar het zou jammer zijn om daarvoor het speel- en sportterrein nog langer afgesloten te houden.

Het terrein heeft 2 speelzones. Eén voor kinderen tot 4 jaar en één met uitdagende speeltoestellen voor oudere kinderen. In de sportzone is er een basketbalveld en een trapveld met minidoelen. Het nieuwe basketbalveld, een 3X3 court, werd opgeluisterd met een gedicht van dichter Seckou Ouologuem. Aan de inkomzone is een petanqueveld ingericht.

Respect voor de natuur
Het terrein is aangelegd met respect voor de natuur. Een wadi zal regenwater opvangen dat langzaam de grond kan insijpelen. Er zijn grasheuvels ingericht en bloemrijke struiken geplant. In het najaar volgen nog verschillende soorten bomen en waar nodig wordt er nieuw gras gezaaid.

Feestelijke opening
Op woensdag 8 juni vanaf 15 uur wordt het sport- en speelterrein feestelijk geopend en kunnen alle kinderen en jongeren zich uitleven op het nieuwe terrein. Tal van activiteiten zorgen voor amusement en er komt een ijsjeskar langs.

Programma

  • 15 uur: opening door Sonja De Meyer, districtsschepen voor jeugd en Patrick Van den Bempt, districtsschepen voor sport samen met een afvaardiging van het Junior Team en dichter Seckou Ouologuem
  • vanaf 15.15 uur:
    basketinitiatie door een afvaardiging van 3X3 Belgian Lions
    initiatie petanque met buurtbewoners
    zoekspel op het speelterrein
    ijsjes voor klein en groot

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.