OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Apolloon Spurs 20 – 22

Eerste wedstrijd van het seizoen, Merksem start zwaar gehandicapt aan het seizoen maar dat was niet te zien tijdens de wedstrijd. Het Piotr legioen legde er in de goede oude OLSE mentaliteit zijn hoofd voor.
Merksem nam de betere start 3 – 1 na 7 minuten. Kortrijk stak een tandje bij en na 15 minuten was de stand 3 – 5. Bij de rust keek Merksem tegen een 7 – 8 aan. Ondanks het stevige weerwerk van Hannes Weber en een outstanding Jarno Vinckevleugel (ranselde maar liefst 4 strafworpen uit zijn doel).

In de tweede helft vonden de aanvallers iets beter de weg naar doel, Konnie Herssens maakte zijn eerste doelpunten voor Merksem en liet zijn team draaien. Zaïd Allaf werd keer op keer in stelling gebracht en bracht de Kortrijkse defensie tot wanhoop. Na 10 minuten kon Zaïd de bordjes in evenwicht hangen 13 – 13. Na 20 minuten lukte Hannes de aansluitingstreffer 16 – 17. Met nog 3 minuten te spelen bracht Bert Hens opnieuw hoop 19 – 21. Nu was er wat geharrewar maar de bal viel uiteindelijk bij Kortrijk 19 – 22. In de laatste seconden mocht onze youngster Wannes Van Dijck de eindstand 20 – 22 potten.

Merksem: Masscho Thibault, Jarno Vinckvleugel 60′, Matija Mikovic, William Audi, Zaïd Allaf 7, Slaven Barbaric 1, Konnie Herssens 2, Daniel Stanciu, Ilias Bouanan, Berne Ooms, Bjorne Luypaert, Wannes Van Dijck 1, Bert Hens 2, Hannes Weber 7,

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.