Kunstroute De Rode Draad brengt Merksemnaren naar kunst van eigen bodem

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt de tweejaarlijkse kunstroute De Rode Draad plaats. Die leidt deelnemers langs een 25-tal locaties in Merksem waar ze de werken van meer dan 100 Merksemse (amateur)kunstenaars kunnen ontdekken. De deelnemende kunstenaars beoefenen een verscheidenheid aan kunstdisciplines en stellen hun creaties tentoon in hun eigen woning, atelier, tuin enzovoort.

Jubileumeditie

De Rode Draad is dit jaar aan zijn 10de editie toe. Het kunstproject startte in 2002 vanuit de vaststelling dat heel wat Merksemse kunstenaars niet wisten hoe ze met hun werken naar buiten konden komen. Anderzijds bleken er heel wat Merksemnaren nieuwsgierig naar het creatief talent in eigen district.

Met De Rode Draad, een concept geïnspireerd op Chambre d’Amis (Gent, 1986, Jan Hoet/SMAK), bracht initiatiefneemster en kunstenares Sera Janssens lokale kunstenaars en kunstliefhebbers voor het eerst met elkaar in contact.

Ook voor deze 10de editie is Sera Janssens, die in 2015 de Merksemse Cultuurprijs en in 2018 nog de Merksemse ereprijs Grote Stroboer ontving, weer de drijvende organisatorische kracht.

Het project wordt ondersteund door district Merksem en Schouwburg Noord.

“Merksemse kunstenaars openen hun huis voor bezoekers, bekende en onbekende gezichten. Fier en opgewonden tonen ze hun creaties en gaan ze met hun gasten in dialoog. De Rode Draad verbindt mensen,” aldus Dominique Kums, districtsschepen voor cultuur.”

Praktische info

Kunstroute ‘De Rode Draad’
?zaterdag 17/9 en zondag 18/9 van 10 tot 18 uur
?gratis | zonder inschrijving vooraf

Geïnteresseerden kunnen de route downloaden via deze externe link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.