Tijdelijke fietsstraten Blijvoort en Winterling

Lantis is gestart met de werken voor de ondertunneling van de Ring. In de loop van 2023 zal daarbij de Vaartkaai onderbroken Worden voor alle verkeer. Ter voorbereiding van deze werken realiseert men samen met de stad Antwerpen een veilige fietsverbinding als alternatief voor de Vaartkaai. Op de Groenendaallaan legt Lantis momenteel de laatste hand aan nieuwe veilige dubbelrichtingsfietspaden en onlangs heeft de stad Blijvoort en Wintering ingericht als fietsstraat met de noodzakelijke markeringen en verkeersborden.

Wat is een fietsstraat?

De nieuwe fietsstraten zijn ingericht 0m fietsers voldoende ruimte te bieden op drukke fietsroutes. Hiervoor zijn de nodige wegmarkeringen en verkeersborden aangebracht. Fietsers kunnen in een fietsstraat de hele breedte van de rijbaan gebruiken als ze zich in een enkelrichtingstraat bevinden en de helft van de rijbaan langs de rechterzijde in een dubbelrichtingsstraat. Motorvoertuigen mogen door fietsstraten rijden, maar zij mogen fietsers niet inhalen. De snelheid mag in een fietsstraat nooit hoger liggen dan 30 kilometer per uur.

Tijdelijke maatregel

Het is de bedoeling dat bede fietsstraten behouden blijven tot op het moment dat de Vaartkaai opnieuw wordt opengesteld voor het verkeer. Het einde van daze werken en de bijbehorende fietsomleiding is voorzien in 2028.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.