Heraanleg Doelhofstraat gaat van start

District Merksem legt samen met water-link i.s.m. Aquafin de volledige Doelhofstraat, inclusief het kruispunt met de Sint-Bartholomeusstraat, opnieuw aan. De werken starten op 27 februari en zullen ongeveer 7 maanden duren.

Doelhofstraat, Merksem, Antwerpen, Vlaanderen, 2170, Belgiƫ

De riolering en de huisaansluitingen worden volledig vernieuwd. Er komt een gescheiden rioolstelstel zodat regen- en afvalwater apart wordt opgevangen en afgevoerd. De straat wordt terug enkelrichting en een verkeersplateau in het midden van de straat dwingt een snelheid van 30 km/uur af.

De parkeerstroken langs beide zijden van de straat worden aangelegd in kasseien met een groene waterdoorlatende voeg. 14 bomen en 8 grote plantvakken zullen de straat een groene uitstraling geven. Regenwater zal plaatselijk worden opgevangen zodat het langzaam in de ondergrond kan sijpelen. Bovendien wordt ook de verlichting vernieuwd en er komen fietsenstallingen in de straat.

De werken starten op 27 februari. ? Vanaf 3 maart zal het kruispunt met de Sint-Bartholomeusstraat voor 3 weken afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Vanaf 17 maart is de Doelhofstraat volledig afgesloten voor verkeer. De werken zullen tot eind september duren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.