‘Beestige’ erfgoedwandeling door Merksem

‘Beestig!’ is dit jaar het thema van Erfgoeddag. In Merksem wandel je op zondag 23 april langs streetart waar dieren, groot en klein, in terug te vinden zijn. Daarnaast gaan er in hetzelfde weekend workshops door in bibliotheek Park en ontmoetingscentrum Merksemdok. Jonge creatievelingen werken er samen aan nieuwe raamschilderingen.

Street Art Antwerp wijst je de weg doorheen de straten van Merksem. Tijdens een gegidste wandeling van 5 km ontdek je de Merksemse streetart en leer je meer over de werken en de artiesten. De rondleiding start op zondag 23 april om 11 uur en om 14 uur, telkens aan de ingang van bibliotheek Park. De aankomst is voorzien in ontmoetingscentrum Merksemdok.

Na Erfgoeddag wordt de route beschikbaar gemaakt in Street Art Cities app voor Android en iOS.

Workshops raamschilderingen maken voor kinderen
Tijdens het weekend worden er ook nieuwe kunstwerken gemaakt. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op zaterdag 22 april terecht in bibliotheek Park en op zondag 23 april in Merksemdok voor een creatieve workshop. Samen tekenen ze nieuwe raamschilderingen die iedereen kan bewonderen. De workshops starten telkens om 10.30 uur en om 13.30 uur en duren ongeveer 1,5 uur.

Alle activiteiten zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf daarom tijdig in via cultuurantenne.merksem@antwerpen.be. Vermeld in je mail de activiteit waarvoor je wil inschrijven, het gewenste uur en het aantal personen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.